11 Mayıs 2016 Çarşamba 12:33
Azerbaycan Milletvekili Paşayeva'dan Çakır'a Ziyaret

MALATYA (AA) - 5. Anadolu Kitap Fuarı'na katılmak üzere Malatya'ya gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Paşayeva, Malatya'da olmaktan mutluluk duyduğunu Malatya’ya Azerbaycan’dan selam ve sevgiler getirdiğini belirtti.

Paşayeva, Azerbaycan ile Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu kaydederek, "Bugün çok güzel ilişkilerimiz var. Türkiye’nin güçlü olmasını istiyoruz. Her konuda kardeş Türkiye’nin yanındayız. Azerbaycan da bölgesinde gelişmekte ve güçlenmekte. Böyle güzel bir organizasyona bizleri de davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyon gençlerimizin okuma istek ve arzusunu daha da güçlendirir. İnşallah bu fuar daha da büyük ve devamlı olur. Büyükşehir Belediye Başkanımızı Azerbaycan’da görmek, ağırlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeş ülkeler olduğunu belirten Çakır ise şunları kaydetti:

"Azerbaycan ve Türkiye, dünya ve bölge barışı için gayret sarf eden iki kardeş ülke. Türkiye’nin güçlü olması demek Azerbaycan’ın güçlü olması, Azerbaycan’ın güçlü olması Türkiye’nin güçlü olması demektir. Her zaman Azerbaycan’ın yanındayız. Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın güçlenmesini istemeyen kesimler var. Herkesin bölgede bir hesabı olacak ama bizlerin doğru olan dünya ve bölge barışı için kardeşliğimiz için çalışmamız, güçlenmemiz gerekiyor."

Ziyaret sırasında Paşayeva Başkan Çakır’a Azerbaycan kent merkezini simgeleyen porselen hediye etti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.