20 Ocak 2016 Çarşamba 19:28
Azerbaycan'daki 20 Ocak Katliamının 26. Yılı

IĞDIR (AA) - Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Ünsal, "Azerbaycan halkı bağımsızlık sevdasından vazgeçmez. Neye mal olursa olsun Azerbaycan bağımsız olacaktır. Her yerde üç renkli bayrağımız dalgalanacaktır" dedi.

Ünsal, Sovyet ordusunun Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirdiği 20 Ocak katliamının 26. yılı dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, bu olayın Rusların gerçek yüzünü ve acımasızlığını gözler önüne serdiğini söyledi.

Azadlık Meydanı'nda yüz binlerce kişinin başlattığı harekatın "bağımsız Azerbaycan'ı" ortaya çıkardığını ifade eden Ünsal, "20 Ocak, Azerbaycan ve Türk dünyasında şeref ve hüzün günü olarak kabul gördü. Vatan şehitlerini hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Azerbaycan halkının bağımsızlık sevdasından vazgeçmeyeceğini vurgulayan Ünsal, "Neye mal olursa olsun Azerbaycan bağımsız olacaktır. Her yerde üç renkli bayrağımız dalgalanacaktır. 20 Ocak bağımsızlık günüdür, Rusların esaretinden kurtulma günüdür" diye konuştu.

"Sovyetler Birliğine bağlı Rus ve Ermeni güçlerinin gerçekleştirdiği saldırıda, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 137 kişi katledildi" ifadesini kullanan Ünsal, şunları kaydetti:

"Azerbaycan asırlardır Ermeni ile Rus hücumlarına, katliam ve soykırımlarına maruz kalmaktadır. Bunun neticesinde Azerbaycan Türkünü göçe zorlamak, Ruslaştırmak, adlarını değiştirmek gibi asimilasyon politikaları uyguladılar. Barışsever milletin kanuni haklarına bakmayıp, 19 Ocak gecesi ateş açtılar. Mazlum ve silahsız halkı tanklar altında ezip, insanları korkutmak, yıldırmak için dünyada görülmemiş örneklerle katliam yaptılar. 137 suçsuz insanı öldürdüler, 700 kişi yaralandı, 800 kişi gözaltına alındı. Yüzlerce insanı sürgün ettiler ve çoğu Azerbaycan vatandaşından haber alınamadı."

Son Güncelleme: 20.01.2016 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.