11 Mayıs 2016 Çarşamba 11:03
Azmiyle Engelleri Aşan Genç Takdir Topluyor

VAN (AA) - Van'da ailesi ve eğitmenlerinin çabasıyla engelleri aşarak müzik yeteneği ortaya çıkarılan görme engelli Ali Bilen, kısa sürede bağlama çalmayı öğrendi.

Görme engelli olarak dünyaya gelen 20 yaşındaki Ali Bilen, arkadaşlarının "sen bağlama çalmayı başaramazsın" demesi üzerine hırs yaparak kısa sürede bağlama çalmayı öğrendi.

Gittiği her yerde bağlamasını da yanında götüren Bilen, kendisi gibi engelli olan arkadaşları için "Dünya Engelliler Haftası" kapsamında saz çalıp türkü söyledi.

Bilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken arkadaşlarıyla gezi için gittiği yaylada öğrencine bağlama çalan bir müzik öğretmeniyle karşılaştığını ve o günden sonra bağlamaya merak saldığını söyledi.

Bilen, şöyle konuştu:

"Bendeki bağlama çalma aşkı, o gün müzik öğretmeninin bağlama çalmasıyla başladı. Ardından hemen bağlama çalmayı öğrenmek için araştırma yaptım. Kentte bulunan bir kursa müracaat ettim ancak görme engelli olmam dolayısıyla özel ilgilenmeleri gerektiği belirterek bu düşünceme sıcak bakmadılar. Belli bir zamandan sonra kendi çabamla notaları öğrenmeye başladım. Evde sürekli nota çalışarak eksikliklerimi giderdim. Sonra tekrar bağlama kursuna başvurdum ve yeteneğimi geliştirdim."


- Azmiyle örnek oldu


Bağlama çalmayı öğrenmek istediğini söylediğinde çevresindekilerin garip tepkiler gösterdiğini kaydeden Bilen, şöyle devam etti:

"Çevremdekilerin bir kısmı, görme engelli olmam nedeniyle başaramayacağımı söylediler. Ama bu, asla benim hırsımın önüne geçmedi. Aksine daha çok hırs yaparak bu işin üstesinden geldim. Şimdi o sözleri kullananlar çok pişman oldu. Ailem bu konuda bana çok destek oldu ve başarabilmem için beni sürekli yönlendirdi. Şimdi de özel günlerde sahne almaya başladım. Bu azmimi görenlerin müzikle ilgilenmeye başladığına tanık oldum. İnsanlar 'engelli olmasına rağmen bu kadar güzel bağlama çalıyor, neden ben öğrenmiyorum' diyerek bu işe el atıyor."

Zamanın büyük kısmını ildeki Engelsiz Teknoloji ve Eğitim Merkezinde geçirdiğini belirten Bilen, "Bu merkezin bize çok faydası oluyor. Birçok engelli arkadaşımız burada sınavlara hazırlanıyor. Yine birçok farklı alanda açılan kurslarda arkadaşlarımız yetenekleri keşfediyor." diye konuştu.

Engellilerin azimli olmasını isteyen Bilen, her insanın azimli olması gerektiğini belirterek, azmin önünde hiçbir engelin duramayacağını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.