28 Haziran 2016 Salı 14:43
Bağcılar Belediyesinden Ramazan Söyleşisi

İSTANBUL (AA) - İlahiyatçı-yazar Ahmet Bulut, bir Müslüman için namaz kılmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Bulut, Bağcılar Belediyesinin düzenlediği "Ramazan Söyleşileri" programında, Hazreti Muhammed'in, namazın İslamiyet'in en önemli ibadetlerinden birisi olduğunu ve ahiretteki sorguda insanlara ilk olarak namaz kılıp kılmadığının sorulacağını söylediğini aktardı.

İnsanların dünyaya gözünü açtığında sağ kulağına ezan okunduğunu, sol kulağına da kamet getirildiğini anımsatan Bulut, "Bize yapılan ilk aşı namazdır. Bir Müslüman için namaz kılmak çok önemlidir. Allah ile aramızın iyi olduğunun alameti kıldığımız namazdır. Bir müminin Allah'ın katındaki yeri ona ne kadar değer verdiğiyle belirlenir. Bunun somut ifadesi de namazla ortaya çıkar." ifadelerini kullandı.

Allah'ın ezanla insanlara, "Namaza gelin kurtulun" mesajı verdiğini, namaza gidilmemesinin, bu davetin reddedilmesi anlamına geleceğini bildiren Bulut, şunları kaydetti:

"Evladınız, birkaç defa çağırmanıza rağmen gelmediğinde kızıyorsunuz. Eşimiz, arkadaşlarımız da yine aynı. Ancak Rabbimiz o kadar merhametli ki, her gün beş kez davet etmesine rağmen reddediyor, namaza gitmiyoruz. Allah buna rağmen ne rızkımızı kesiyor ne de nefesimizi kesiyor. Oysa biz canımızdan olan evladımıza kızıp onu reddediyoruz. Maalesef Müslümanlar olarak namaz bilincimizde eksiklik var. Namazı hacıların, hocaların, emeklilerin, piri fanilerin vazifesi olarak görüyoruz. Yaşlandığımızda, belimiz büküldüğünde dizimiz tutmadığında namaza başlıyoruz. Bana, gelip namazla ilgili çeşitli sorular soruyorlar. Ben de onlara diyorum ki bu zamana kadar neredeydin?"

Bulut, namazın usulüne uygun kılınması gerektiğini vurguladı.

Özellikle teravih namazının hızlı kılınmaması tavsiyesinde bulunan Bulut, "Teravih namazını 20 dakikadan, 7 dakikaya indirmek olmaz. Çünkü yaşlılar var, engelliler var, hastalar var, diz ağrısı olan var. Buna dikkat edilmelidir. İnsanlar nefes nefese kalıyor. Hocaların hızına yetişemiyorlar. Namazımızdan çalmayalım." görüşünü ifade etti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.