24 Temmuz 2015 Cuma 10:54
Bağcılarda DHKP-C terör örgütü üyesi kadın öldürüldü

İstanbul'da yapılan terör örgütlerine yönelik operasyon kapsamında Bağcılar'da polisle çatışma giren DHKP/C üyesi bir kadın öldürüldü.

Polis helikopterinin de havadan destek verdiği, Okmeydanı, Sultangazi, Küçükçekmece, Sarıyer, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane dahil 26 ilçedeki yüzlerce adrese eş zamanlı operasyon düzenliyor.

Kent genelinde sabah erken saatlerde başlayan operasyona 10 bin polis katıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonda 2 bini Çevik Kuvvet polisi olmak üzere yaklaşık 5 bin personel görev aldı.

İstihbarat, Özel Harekat şubeleri ve ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekiplerin yanı sıra Yunus timleriyle çok sayıda polis helikopterinin destek verdiği operasyonda 140 adrese baskın düzenlendi.

Kent genelinde operasyon devam ederken, DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda terör örgütüne mensup şüphelinin gözaltına alındığı ve adreslerde aramalar yapıldığı öğrenildi.

36 YABANCI UYRUKLU

İstanbul'da bazı terör örgütlerine yönelik operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde, DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik yaklaşık 10 bin polisin katılımıyla aralarında Bağcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi, Gaziosmapaşa, Eyüp, Beyoğlu ve Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 26 ilçede 140 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyon devam ediyor.

1 ÖRGÜT ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ



Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürütülen eş zamanlı operasyon kapsamında, Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese baskın düzenledi. Kapı önünde konum alan ve eve girmeye hazırlanan Özel Harekat polislerine içeriden ateş açıldı.



Kısa süreli çatışma sonrası terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen bir kadının öldürüldüğü ve saldırıda kullandığı silahının ele geçirildiği öğrenildi.

Kent genelindeki operasyon devam ediyor.

BURSA'DA 10 GÖZALTI

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde meydana gellen bombalı saldırının ardından Bursa'da düzenlenen protestolarda polise taş ve şişe atan ve Yıldırım İlçesi'nde yol kesip geçen araçlara taş attığı, çocuklara da para karşılığı taş attırdığı iddia edilen YDG-H'lilere operasyon yapıldı.
Daha önceden adresleri belirlenen 10 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü Ekipleri'nce sabah saatlerinde evlerine yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

İZMİR'DE 6 GÖZALTI

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Menemen ilçesinde ihbar üzerine, yaşları 18'den küçük 2 kişiyi takibe aldı.

EYLEM HAZIRLIĞINDAYDILAR


Yapılan operasyonda, örgüt edına eylem hazırlığında olduğu belirtilen 2 şüpheli, molotofkokteyli ve benzin bidonlarıyla gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında terör örgütü adına yasa dışı gösterilere öncülük ettiği öne sürülen 4 kişi de İzmir kent merkezinde eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ANKARA'DA 9 GÖZALTI

Ankara'da, terör örgütleri PKK ve DAEŞ bağlantılı kişilere yönelik 12 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 12 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde düzenlenen operasyona çok sayıda polis katıldı.
Operasyonda, PKK ve DAEŞ bağlantılı olduğu belirlenen 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemenin ele geçirildiği öğrenildi.
Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

 

ŞANLIURFA'DA 35 GÖZALTI

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'ya yönelik Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda, sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alındı.

Son Güncelleme: 24.07.2015 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.