13 Ekim 2022 Perşembe 02:32
Bakan Akar, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında bulunduğu NATO Karargahı'nda Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile görüştü. Bölgesel savunma ve güvenlik ile NATO konularının ele alındığı görüşmede Akar tarafından Türkiye'nin görüşleri ifade edildi. Bakan Akar ayrıca, bugüne kadar NATO'daki sorumluluklarını yerine getiren Türkiye'nin buna devam edeceğini de aktardı. Öte yandan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in de Türkiye'nin NATO'da önemli bir müttefik olduğunu vurguladığı, tahıl koridoru ile küresel gıda krizinin çözümü ve esir değişiminde oynadığı etkin rolden dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiği öğrenildi.

Tahıl anlaşmasında Türkiye'nin anahtar rolü

Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'na da katıldı. Ukrayna'ya yönelik gerçekleştirilen destek ile Türkiye'nin ateşkesin sağlanması ve gerginliğin azaltılmasına yönelik çalışmalarını ifade eden Akar, diplomasinin önemine vurgu yaptı. Akar ayrıca, Türkiye'nin diplomatik çabalarının sonuçlarının tahıl anlaşması ve esir değişimi ile alındığını da belirtti.

ABD'den Türkiye'ye teşekkür

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin de Türkiye'nin katkılarından dolayı Bakan Akar'a teşekkür etti. Bakan Akar ayrıca, İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile ayaküstü sohbet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.