09 Haziran 2016 Perşembe 17:28
Bakan Arslan: Avrasya Tüneli'ni Aralık Ayında Açmış Olacağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli inşaatının yüzde 82'sinin tamamlandığını ve Aralık ayı içerisinde tüneli açacaklarını söyledi. Bakan Arslan, "Hedefimiz bu yılın sonunda Avrasya Tüneli'ni bitirerek İstanbullu'nun ve İstanbul'un hizmetine sunmak. Avrasya Tüneli bugüne kadar kazasız belasız geldi çok yolunda gidiyor. Aralık ayı içerisinde inşallah açmış olacağız.'" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'un iki yakasını Boğaz'ın altından birleştiren ve motorlu araçların kullanacağı Avrasya Tüneli'nde incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Bakan Arslan'a Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de eşlik etti.

Avrasya Tüneli'nin derinlik anlamında rekorlar içeren bir proje olduğunu belirten Arslan, şunları söyledi. "'Marmaray'dan sonra deniz altından yapılan ve lastik tekerli araçların veya otomobillerin geçeceği Avrasya Tüneli'ndeyiz. Avrasya Tüneli'ni iki cümle ile özetlemek gerekirse derinlik anlamında rekorlar içeren bir proje. Deniz yüzeyinden 106.4 metre aşağıdan geçen bir tünel. Çap olarak 13.7 metrelik dış çapı ile iç kaplamaları bittikten sonra ki şuan içinde bulunduğumuz yer anlamında 12 metrelik çapı ile yine bir rekor proje ancak bu rekor proje başka bir şey daha sağlıyor. İstanbul'da tarihi yarımadadaki trafiğin İstanbul şehrini daha fazla yormadan hemen deniz altından Anadolu'ya geçmesini sağlıyor ve Anadolu Yakası'ndaki yine Avrupa Yakası'na geçmesi gereken trafiği de köprülerden yaklaşık 1 saat, 1 buçuk saatlik mesafede şehir içinden gezdirmeden 15 dakikada diğer yakaya geçiriyor. Bu projenin en büyük özelliklerinden biri bu.'"

İNŞAAT OLARAK YÜZDE 82'Sİ TAMAMLANDI

'İnşaat olarak yaklaşık yüzde 82'ye gelmiş durumdayız. Hedefimiz bu yılın sonunda Avrasya Tüneli'ni bitirerek İstanbullu'nun ve İstanbul'un hizmetine sunmak." diyen Arslan, "'Bunu özellikle arkadaşlarımla birlikte çok çok önemsediğimizi vurgulayalım. Zira normal süresinde 2017'nin Temmuz'un da bitirilmesi gereken bir proje yaklaşık 7 ay önce bitirilmiş olacak. Bu tip devasa projelerde bırakın erken bitirmeyi ne yazık ki daha sonra açılma alışkanlığı var. İşte o alışkanlıkları kıracağımız bir başka proje.'" ifadelerini kullandı.

AVRASYA TÜNELİ'NDEN GEÇİŞ ÜCRETİ: 5 DOLAR ARTI KDV

Avrasya Tüneli'nden geçiş ücreti hakkında Bakan Arslan, "'Sözleşme imlazandığı andan itibaren dövizi göre esgalasyon var. O esgalasyona göre bugüne güncellenecek. O zaman 5 Dolar artı KDV olarak biz şimdiden söylemiş olalım. Gün olarak bitiriliş tarihini söyleyemiyoruz ama inşallah Avrasya Tüneli bugüne kadar kazasız belasız geldi çok yolunda gidiyor. Aralık ayı içerisinde inşallah açmış olacağız.''diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.06.2016 17:28
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.