09 Haziran 2018 Cumartesi 15:38
Bakan Süleyman Soylu Açıkladı Yeni Bir Darbe Planı Var

Bakan Soylu’nun açıklamalarının satırbaşları:

Sayın Erdoğan Demirören nesli tükenen insanlardan biriydi. Allah rahmet eylesin.

PKK ile mücadele konusunda çok iyi bir entegrasyon sağlandı.  Hem Emniyet hem MİT hem de diğer istihbaratları katıyorum buna. MİT ve TSK mensupları arasında yoğun bir destek var. Terörle mücadele konusunda başarının bir nedeni de teknolojik üstünlük. Şimdi kendi üretimimizle İHA'lar, SİHA'lar zırhlı araçlar... Çözemediğimiz tek şey var.  El yapımı patlayıcılar. Bunu dünya da çözemedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ortaya bir konsept koymuş. Mücadele stratejimiz değişti. Terörü kaynağında kurutmak. Önleyici istihbarat da çok önemli. Gerekli müdahaleyi anında yapılıyoruz. BU orada mücadele eden arkadaşlarımıza da moral veriyor. Çukur ve hendeklerden sonra PKK'ya karşı nefret oluştu. Bu bize büyük destek sağlıyor. Biz demokrasi ve hukuk içinde kalarak terörle ancak bu kadar iyi mücadele edilir. Aksi olsaydı Avrupa'da ensemizde boza pişirirlerdi. Oradaki bütün arkadaşlarıma bunun için teşekkür ediyorum. Her okulda öğretmen her hastanede doktor var.

OHAL AÇIKLAMASI

Seçimden sonra Türkiye oturur konuşur OHAL olmadan yoluna devam eder.

FETÖ ve terör örgütlerinin şöyle bir özelliği var. Çok konuşuyorlar az eylem yapıyorlar. Gerek PKK gerek FETÖ'nün engellenen çok eylemi var.  FETÖ ile mücadelemizi bir 15 Temmuz'da yakaladıklarımız var. İki Bylock üzerinden yakalananlar var. Üç anklesörlü telefonlar var. Yakaladıklarımız arasında itiraflar var. Bunların kendi aralarında planlarını öğreniyoruz. 

YENİ BİR DARBE YENİ SUİKAST PLANLARI VAR’

Yeni bir darbe, yeni suikast planları var. Ama buna güçleri yok. Özellikle Balkanlar'da çok güçlüler. Özellikle dışarda da lojistik ayağını çözmeye çalışıyoruz. Avrupa'nın bir kısmında bunları içselleştirmiş durumda. Darbe de daahil bütün bunları kendi içlerinde değerlendiriyorlar. Her hafta terör örgütü lideri subminal mesajlarla kendi örgünü ayağa tutmak için mesajlar veriyor.

‘EN TEHLİKELİLERİ KRİPTO OLANLAR’

Bunlar hala Türkiye'yi ele geçirebileceklerini sanıyorlar. En tehlikelileri kripto olanlar. Biz asil milletiz ama saf bir milletiz. FETÖ Gezi olaylarında var. Türkiye'deki tüm olaysız olaylarda parmağı var. Sosyal medya üzerinden destek arıyorlar. Bunların Facebook ve Twitter üzerinde etkileri var. Manüpülasyon yapıyorlar. Bunlar Türkiye'yi belli bir ısıda tutabilmek için dönem dönem yükseltmek dönem dönem eksiltmek için bunları kullandılar. FETÖ'nün otobanı bizi çok kuşatan bir otaban. Mesela PKK terör örgütü bize karşı bir hat kurmaz. Tamamen Kürt vatandaşlarımıza yönelik bir dil kullanır. Terörle mücadeleye giriyoruz. Tamamen asılsız şehit ve yaralı haberleri yapıyorlar.

KANDİL'İ İSTEDİĞİMİZ ZAMAN ALIRIZ

İstediğimiz zaman ve istediğimiz an itibarıyla biz Kandil'i ele geçirebiliriz. Şu anda Türkiye'nin gücü bu noktadadır.  Türkiye çok yakın bir zaman dilimi içerisinde, Kandil'de bizim kahramanlarımızı görecek, Bu bizim için bir zamanlama meselesidir.

Biz şu ana kadar uluslararası meşruiyetini düşünerek adım attık. Kandil operasyonu Afrin operasyonunda önce yapılabilirdi. Zeytin Dalı daha acil hale geldi. Afrin'de bir hat kurmak istediler. Böylece Kandil'i sadece Kandil'de değil Mahmur dahil.

‘BU YÜZDEN GERİ ALIM ANLAŞMASINI DURDURDUK’

Yunanistan'la geri kabul anlaşmasını yapmasaydık bu akımı durduramazlardı. Türkiye burada hayati bir önlem koyuyor. Biz sadece İran ve Suriye'ye duvar yaparken bunu da önlemek istiyoruz. Eskiden 700 ile 800 geçiş olurken bu rakam günlük 73. Avrupa Türkiye'yi tampon bölge olarak görüyor. Bu yanlış bir bakış. Yunanistan 15 Temmuz hainlerini verebilir. Ancak 15 Temmuz konusunda çekinceleri var ve bu ilişkileri zor duruma düşüyor.  Biraz bırakalım Suriye, Afganistan'dan, Afrika’dan gelenlerle hükümet zor durumda kalır. Yaşayamazlar, turizmleri bloke olur.  Bunu hem Yunanistan'ın hem Avrupa'nın anlaması lazım. Bu kadar üstün gayret göstermemize rağmen hainleri vermiyor. Bu yüzden geri alım anlaşmasını durdurduk.

‘CEZAEVLERİNDE BİR İSYANA MÜSADE ETMEYİZ’

Cezaevlerinde bir isyana müsade etmeyiz.  Bazı avukatlar terör kuryeliği yapıyor. DHKPC'li avukatlara yaptığımız operasyonla bir çok şeyi çözdük. FETÖ ve PKK konusunda da aynı şeyler geçerli. Cezaevlerinde olumsuz bir şey olmaz. Kentlerde bekçilik sistemi geri geldi ve daha güçlenecek.

‘EKİPLERE UBER TALİMATI VERİLDİ’

Ekiplere talimat verildi UBER araçlarına ceza kesiliyor. Türkiye bir hukuk devletidir. UBER yetkisiz taşımacılıktır, halk dilinde bunun adı korsandır, bir başka belgeyle taksi taşımacılığı yapmaktadırlar. Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değildir. Bu konuda gerekli düzenlemeler yapılacaktır. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.