10 Mayıs 2016 Salı 11:48
Bal Üreticilerinin 'Arı Kuşu' Mesaisi

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Hizan ilçesindeki bal üreticileri, kovanlarını arı kuşlarından korumak için nöbet tutmaya başladı.

Hizan Bal Üreticileri Başkanı Seyithan Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kovanlarındaki arıları arı kuşlarından korunmak için ilkel yöntemle mücadele ettiklerini söyledi.

Ekinci, "Teneke çalma, ses çıkarma veya başka yöntemlerle arılarımızı telef eden kuşları kovmaya çalışıyoruz. Bölgemiz arı kuşlarının göç güzergahında olduğu için sıkıntı yaşıyoruz. İlkbahar ve sonbahar aylarında bu sorunla karşı karşıya kalıyoruz." diye konuştu.

Hizanlı arıcılardan Çetin Sönmez de bir arı kuşunun günde ortalama 300 arıyı yediğini dile getirerek, arılarını korumak için akşama kadar kovanların yanında nöbet tuttuğunu söyledi.

Sönmez, "Havaların ısınmasıyla arı kuşları başımıza musallat oluyor. Daima kovanlarımızın başında durmazsak bu kuşlar, arılarımızın çoğunu yiyor. Bu nedenle arılarımız dışarı çıkamıyor. Kuşları genelde ses çıkararak ya da taş atarak kovalıyoruz." dedi.

Bal Üreticilerinin

Bal Üreticilerinin

Bal Üreticilerinin

Bal Üreticilerinin

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.