12 Ekim 2019 Cumartesi 10:42
Barış Pınarı Harekatında Dakika dakika Gelişmeler! Gazetecilere Havan Mermisi!

Ordu birlikleri ve yerel unsurların ilerleyişi sürüyor. Barış Pınarı Harekâtı'nda çok sayıda köy YPG'li teröristlerden temizlendi.

İşte dakika dakika gelişmeler...

10.25 AKÇAKALE'YE HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ

 Akçakale'de gazetecilerin kaldığı otel yakınına havan mermisi düştü.

10.05 TBMM BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "Harekat, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin memleketlerine veya Suriye'de istedikleri yere güvenli ve gönüllü geri dönmelerini kolaylaştırmaya yönelik uluslararası çabayı yine uluslararası hukuk kuralları doğrultusunda ve ilgili BM kuruluşlarının eş güdümünde destekleyecektir."

09.50 BAKAN AKAR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar, sınır hattındaki Harekat Merkezi'ne gelerek harekattaki son durumu sahada inceledi. Bakan Akar, "Kesinlikle ABD ve koalisyon askerinin vurulması söz konusu değil. Zaten karargahlarımızla ABD’liler arasında gerekli koordinasyon yapılıyor. Barış Pınarı Harekatı'nı vatanımız ve milletimiz için bir kez daha başaracağız" dedi.

09.25 AA DUYURDU

Anadolu Ajansı: Harekata destek veren Suriye Milli Ordusu (SMO) savaşçıları, Münbiç ve Kamışlı'yı birbirine bağlayan stratejik M4 karayoluna ulaştı. M4, harekatın en stratejik hedeflerinden birisiydi.

Yol, Suriye'nin kuzeybatısından kuzeydoğusuna kadar uzanıp Suriye-Türkiye-Irak sınırı üçgenindeki Kamışlı ilçesine kadar uzanıyor.

Halep-Haseke yolu olarak da bilinen M4, Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta.

09.22 STRATEJİK NOKTAYA ULAŞILDI

 Suriye Milli Ordusu askerleri Münbiç'ten Kamışlı'ya uzanan stratejik M4 kara yoluna ulaştı.

08.43 LASTİK VE MAZOT YAKIYORLAR

Terör örgütü YPG/PKK üyeleri Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK'ye ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor.

08.32 SİVİL ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

Teröristlerin Suruç'taki sivillere yönelik havan mermili saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

08.30 YERLE BİR EDİLDİ

Canlı yayında bombardıman anları görüntülendi. Rasulayn'daki terör hedefleri yerle bir edildi.

08.00 TERÖR MEVZİLERİ VURULUYOR

Harekatın dördüncü gününde terör mevzileri nokta atışlarıyla vuruluyor. Ceylanpınar'ın karşısındaki Resulayn'da terör mevzileri böyle vuruldu.

07.14 MSB'DEN AÇIKLAMA

 Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından etkisiz hale getirilen terörist sayısını güncelledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Fırat’ın doğusunda icra edilen Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca başarıyla sürdürüldü. Terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzileri etkili şekilde karadan ve havadan vuruldu. Etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 415’e ulaştı" ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 12.10.2019 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.