08 Haziran 2016 Çarşamba 16:23
Başbakan Telsizden Polislere Seslendi

Başbakan Binali Yıldırım Vezneciler'de yaşanan patlamanın ardından bugün olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Esnafa geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Yıldırım, İstanbul Emniyet teşkilatına telsizden seslendi. Polislere teşekkür eden Yıldırım, " Bütün üst idarecileriniz olarak teker, teker gözlerinizden öpüyorum. Allah'a emanet olun. Allah yar ve yardımcınız olsun." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Fatih Cami'nde katıldığı cenaze töreninin ardından, patlamanın yaşandığı Vezneciler'e geldi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Başbakana eşlik etti. Esnafları ziyaret eden Yıldırım, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaretin ardından Başbakan ve beraberindekiler Vezneciler Metro durağının olduğu bölgeye geldi. Polis telsizini eline alan Başbakan Yıldırım, polislere moral ve teşekkür konuşması yaptı. Yıldırım konuşmasında; "Bu kalleş, hain, insanlıktan nasibini almamış bu katillerin hak ettikleri cezayı vereceksiniz. Yaptığınız kahramanlık, fedakarlık için yönetimimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz. Bazen kendini bilmezlerin yapılan bu amansız mücadeleyi hafife alma gayreti içinde olduklarını görüyoruz. Bayrağımız için, devletimiz için, vatanımız için hepimiz, istikbalimiz ve istiklalimiz için her an hazırız. Sizlerin her gün yüzlerce buna benzer olayı olmadan önlediğinizi biz biliyoruz. Bunları vatandaşlarımızı tedirgin etmemek için açıklamıyoruz. Ama binde bir de olsa maalesef dikkatten kaçıyor. Her türlü tedbire rağmen bu olayı da yaşadık. Benzerini mesela bugün alınan tedbirler sayesinde bundan daha az zarar, az acıyla atlatmış bulunuyoruz. Ben bu vesileyle mübarek ramazanınızın hakkınızda hayırlara vesile olmasını diliyor, gece gündüz demeden hayatını ortaya koyan bütün polis teşkilatımıza başarılar diliyorum. İç İşleri Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Emniyet Genel Müdürümüz ve bütün üst idarecileriniz olarak teker, teker gözlerinizden öpüyorum. Allah'a emanet olun. Allah yar ve yardımcınız olsun." dedi.

Son Güncelleme: 08.06.2016 16:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.