16 Mayıs 2016 Pazartesi 10:33
Basketbol: Thy Avrupa Ligi Dörtlü Final

Türk Hava Yolları (THY) Avrupa basketbolunun en iyilerini Almanya'nın başkenti Berlin’de düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four 2016 finallerinde bir araya getirdi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Mercedes-Benz Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilen final turunda yaşanan kıyasıya rekabet, tüm basketbol severler için "unutulmaz" bir seri oldu. Tarihinde ilk kez bir Türk takımının final oynadığı Turkish Airlines Euroleague Final Four 2016’nın kazananı; Rusya temsilcisi CSKA Moskova olurken, ikincilik unvanı turun Türk temsilcisi Fenerbahçe’nin oldu.

Zorlu bir çekişmeye sahne olan Berlin’deki final turu süresince CSKA Moskova, bu yıl turnuva bütününde en iyi performansları sergileyen 3 rakibini geride bırakıp, Avrupa basketbolunun en iyisi olarak adını Turkish Airlines Euroleague 2016’nın şampiyonluğuna yazdırdı.

Finalin tarafları, 13 Mayıs'taki yarı final maçları sonrasında belirlendi. Fenerbahçe, İspanyol rakibi Laboral Kutxa’yı normal süresi 72-72 eşitlikle tamamlanan maçın uzatma bölümünde 88-77 yenerek, Euroleague’de adını finale yazdıran ilk Türk takımı oldu. Yarı finalin diğer kazananı CSKA Moskova ise Rus derbisine sahne olan yarı final maçında Lokomotiv Kuban ile karşılaştı. Rakibini rahat bir oyunun ardından 88-81 yenen CSKA, finalde Fenerbahçe ile oynamaya hak kazandı.

Mercedes-Benz Arena’da binlerce taraftarın yanı sıra ekranları başında da on binlerin tanıklık ettiği final maçı ise bu yıl Türkiye basketbol tarihinde Erkekler Euroleague’de finale yükselen ilk Türk takımı unvanını elde eden Fenerbahçe ile Rus ekibi CSKA Moskova arasında zorlu ve heyecanlı bir çekişmeye sahne oldu.

İlk yarıyı 20 sayı farkla kapatan Rus temsilcisinin etkili oyununa karşı mücadelesinden vazgeçmeyen Türk ekibi, son çeyrekte 21 sayıdan geldi. Maçın son dakikalarında farkı tamamen eriten Fenerbahçe, normal süresi 83-83 sonuçlanan maçı, tıpkı yarı finalde olduğu gibi uzatmaya taşıdı. Beş dakikalık uzatma sonucunda ise Fenerbahçe, 5 sayılık farkla Avrupa basketbolunun en iyi ikincisi oldu. Fenerbahçe 96-101 CSKA Moskova olarak biten mücadele, Mercedes-Benz Arena’nın skorbordundaki yerini aldı.

Son Güncelleme: 17.05.2016 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.