10 Mayıs 2016 Salı 11:47
'Batıda Ve Türkiye'de Muhafazakarlık' Paneli

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından "Batıda ve Türkiye'de Muhafazakarlık" konulu panel düzenlendi.

Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, fakülte olarak 11. panellerini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu hafta düzenlenecek iki panel ile paneller dizisini tamamlayacaklarını kaydeden Taştan, her panelin bir diğerinden daha renkli geçeceğine inandığını belirtti.

Öncelikle bölüm öğretim üyeleri ve dışarıdan dahil edilen önemli isimlerin panellere katkı yaptıklarını aktaran Taştan, "Bu anlamda yine Bengül hocamız aramızda. Sosyoloji bölümü diğer bölümlerden farklı olarak kendi kurmuş olduğu panellerle bunlara alışık bir bölüm. Üniversitede sadece sosyoloji bölümünde kendilerine kurgulamış oldukları bir etkinlik platformu var. Ben başka bir fakültede veya birimde görmedim. Derslerin dışında üniversitenin evrensel tanımına da uygun olarak sizleri besleyebileceğine inanıyorum ve ileride bu tür etkinlikleri hatırlayacağınıza eminim." diye konuştu.

Konuşmasının ardından başkanlığını yaptığı oturumda konuşan Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Suat Parin ise panelin diğerlerinden ayrılan yönünün “muhafazakarlık” konusunun gündelik hayatın içinde yer alan, evde sokakta, kahvede, konuşulan bir konu olduğunu ifade ederek, "Bazen acımasızca eleştirilen, bazen kendimize korunak haline getirdiğimiz bir olguyu tartışacağız. Ben başta dekanımız ve panelistler olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Umarım herkesin faydalanabileceği bir panel olur." dedi.

Sunumların ardından panelistler soru cevap kısmında öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

 

Son Güncelleme: 05.08.2016 18:03
Anahtar Kelimeler:
VanPanelYYÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.