01 Mart 2016 Salı 15:08
Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardımlar

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesinin Hayrat İnsani Yardım Derneği ile düzenlediği yardım kampanyasında toplanan 6 tırdan oluşan yardım malzemesinin, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Hayrat İnsani Yardım Derneği işbirliğiyle Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 6 tır dolusu yardım malzemesinin 23 Şubat'ta yola çıktığı hatırlatıldı.

Yardım malzemelerinin Halep'ten Türkmendağı'na kadar olan bölgede bulunan 26 dağıtım ofisinde, Türkmenlere ulaştırıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Azez ve Babusselam'da bulunan kamplara ve Yayladağı'nın hem Türkiye hem de Suriye tarafında bulunan kamplara da Dadaş'ın yardım eli uzandı. Türkmenler, giyim, yatak, konserve, kuru gıda, yağ, su, un, bebek maması, bebek bezi ve muhtelif gıdalardan oluşan yardımlardan ötürü Türkiye ve Erzurum'a teşekkür etti." .

Açıklamada, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de konuya ilişkin şu değerlendirmelerine yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın her bir köşesinde zor durumda olan herkese yardım elini uzatan bir ülkedir. Hükümetimiz, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç bütün insanlara kucak açmaktadır. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun mazlum milletlerin her daim yanında yer alarak, her türlü iyilik hareketinin öncüsü bir ülke konumuna gelmiştir. Yüreği soydaşlarımız için çarpan şehri mübarek Erzurum halkı da Türkmenler'in sesine kulak verdi. 23 Şubat tarihinde yola çıkan yardım konvoyumuz kardeşlerimize ulaştı. Erzurum, hayır ve hasenatın sesidir. Erzurum, paylaşmak demektir. Dadaşın özünde iyilik ve yardım severlik vardır."

Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardımlar

Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardımlar

Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardımlar

Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardımlar

Son Güncelleme: 20.08.2016 15:56
Anahtar Kelimeler:
Yardım ErzurumBayırbucak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.