01 Temmuz 2016 Cuma 22:38
Besiciler Yaylada İftar Açıyor

MUŞ (AA) - Yücetepe köyündeki besiciler, yaylada iftar açmanın ayrıcalığını yaşıyor.

Her yıl mayıs ayında kente 35 kilometre uzaklıkta bulunan yaylaya çıkan hayvan sahipleri, burada yaklaşık 40 ayrı yayla evini yaparak, hayvanlarını besliyor.

Hayvanlarını daha serin havada otlatmak için Yücetepe köylüleri olarak her yıl bu yaylaya geldiklerini belirten İlhamı Akçan, bulundukları yaylanın yakın çevrede hiçbir yerleşim yeri olmadığı için ezan sesini duymadıklarını söyledi.

Ramazanda ezan sesi duymadıkları için sıkıntı çektiklerini belirten Akçan, şöyle konuştu:

"Şehir merkezlerinde vakit geldiğinde iftar topu ateşlenip, ezan okunuyor ancak bizim böyle bir imkanımız yok. Biz de iftar vakitlerinde, her gün herkesin duyup görebileceği yüksek bir yere çıkıp, saati kontrol ettikten sonra, silahla havaya birkaç el ateş ederek iftar vaktinin geldiğini duyuruyoruz. Ramazan başladığında birbirine yakın olan akraba ve komşular yemek yapıyor. Beraber yiyorlar."

Besicilerden Ramazan Güntay ise ramazan ayının yaylada çok güzel geçtiğini söyledi.

Güntay, "Sabah kalkıp kuzuları bırakıyoruz. Öğlen koyunlar geliyor. Sağılıyor. Akşam bir daha geliyorlar sağıyorlar hayvanları. İftar için yemekler yapılıyor. Ramazan ayında geleneksel olarak hep beraber bu yeşil alanda soframızı kuruyoruz. Yemeğimizi beraber yiyoruz. Burada her şey güzel. Şu an bu yaylada 40 tane ev var. Sabahtan akşama kadar çalıştığımız için çok yoruluyoruz. Ama akşam burada bir araya gelerek birlikte kurduğumuz sofrada iftarımızı açtıktan sonra bütün yorgunluğumuz atıyoruz." ifadelerini kullandı.




Son Güncelleme: 22.08.2016 17:52
Anahtar Kelimeler:
MuşYaylacılar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.