03 Haziran 2016 Cuma 16:58
Beü'de 8. Mezuniyet Töreni

BİTLİS (AA) - Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) 8. mezuniyet töreni düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tören, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, Hemşirelik Andı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin oluşturduğu "Altın Adımlar Topluluğu"nun halk oyunları gösterisi düzenlediği törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, üniversitenin Bitlis için çok önemli olduğunu söyledi.

BEÜ'nün, bilimsel çalışmalar anlamında sürekli büyüyen bir üniversite olduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"Üniversiteler hem insan yaşamı hem doğal hayatta etkin olması gerekiyor. Burada herkese büyük işler düşüyor. Arkeolojik alanda, turizmde bu şehrin kalkınmasında etkili olması gerekiyor. Daha çok koordinasyona ve iş birliğine ihtiyaç var. Bunu da önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğiz. Anne ve babalar çok fedakarlık yapıyorlar. Onları bu gençleri yetiştirdikleri için teşekkür ediyoruz. Ceplerinden kısarak çocuklarınızı eğitim için üniversiteye gönderdiniz. Bu sizlerin en mutlu günüdür. Çok kıymetli gençler, zorlukları aştınız. Okulunuzu tamamladınız, büyük emekler vererek, bu belgeyi almaya hak kazandınız. Bu sevinci hepiniz hak ediyorsunuz. Bizlerde burada sizlerle birlikte bunu yaşıyoruz. Şimdi artık iş kaygınız var. Bugün geleceğiniz ve hayatınız için kaygı vardır. Bu çağda kaygıya gerek yok. Ulusal ve uluslararası alanlar çok imkanlar sunuyor. Yeter ki gayret sarf edelim. Elde edemeyeceğimiz bir şey yok. Mutlaka insanlığa faydalı olmamız gerekiyor."

Ardından, konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, 2015-2016 eğitim öğretim yılının mezunlarını uğurlamanın sevinci ve aynı zamanda hüznü içerisinde olduğunu söyledi

"Ayrılıklar her ne kadar hüzün verse de sizlerin kendilerini geliştirmiş, çağa ayak uyduran dinamik ve pırıl pırıl gençler olduğunuzu görmek bizleri mutlu ediyor." diyen Doğru, şöyle konuştu:

"Bu çatı altında aile gibi olduk. Acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaştık. Ayrılıklar her ne kadar hüzün verse de sizlerin kendilerini geliştirmiş, çağa ayak uyduran dinamik ve pırıl pırıl gençler olduğunuzu görmek bizleri mutlu ediyor. Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza ve ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister, bunun için uğraşın."

Konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Tören, öğrencilerin kep atmalarıyla son buldu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.