02 Haziran 2016 Perşembe 17:43
Beydağı Anadolu Lisesinde Bilim Fuarı Açıldı

MALATYA (AA) - Malatya Beydağı Anadolu Lisesi öğrencilerinin TÜBİTAK desteğiyle hazırladığı projeler okulda sergilenmeye başlandı.

Okuldan yapılan açıklamada, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu'nun açılışını gerçekleştirdiği fuarda birbirinden ilginç projeler sergiledi.

Projeler arasında insansız hava aracı, telefon kontrollü akıllı ev, engelden kaçan robot, ses kontrollü gece lambası, sanal gerçeklik gözlüğü, telefon şarj eden bisiklet gibi ilginç projeler dikkat çekti.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Aziz Paşahan, gelecekte kaliteli bilim adamlarının yetişmesi için lise döneminde gençlerin araştırmaya ve geliştirmeye yönlendirilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, katkılarından dolay TÜBİTAK'a teşekkür ettiğini belirtti.

Etkinlikte İnönü Üniversitesi Kimya Bölümü doktora öğrencilerinin gösterileri beğeniyle izlendi.

Bilim fuarı 2 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Beydağı Anadolu Lisesinde Bilim Fuarı Açıldı

Beydağı Anadolu Lisesinde Bilim Fuarı Açıldı

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.