10 Eylül 2016 Cumartesi 16:06
Bıçak Ustalarının Yoğun Kurban Bayramı Mesaisi

Erzincan'da Kurban Bayramı'na sayılı günlere kala bıçak ustaları, vatandaşlardan gelen talepleri karşılayabilmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Eski Sanayi Çarşısı'nda faaliyet gösteren bıçak ustaları, vatandaşların getirdiği bıçak, satır ve zırh gibi kurbanda kullanılan aletleri tamir edip, keskinleştiriyor.

Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluğun yaşandığı çarşıda ustalar, yoğun mesaiyle vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirmeye çalışıyor.

Erzincan'da yaklaşık 25 yıldır bıçak ustalığı yapan Nadir Keneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde yoğunluklarının arttığını belirterek "Bıçakçılık bizim baba mesleğimiz. Kendi markamızda balta ve koç boynuzundan bıçaklar üretip satıyoruz. Bugünlerde bayram dolayısıyla yoğunluk yaşıyoruz. Vatandaşlarımız bıçaklarını son güne bırakmadan erkenden getirip tamirini yaptırsınlar ve bıçaklarını keskinleştirsinler. Bayrama az zaman kaldığında hem yoğunluk yaşanıyor hem de bıçakları istedikleri gibi olmuyor. Bıçak fiyatlarımız ise 5 liradan 50 liraya kadar değişmektedir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.09.2016 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.