21 Mart 2016 Pazartesi 09:12
bin yaşlıdan 4'ü huzur evine bırakılmış

2014’te toplam nüfusun yüzde 8’ini oluşturan yaşlı nüfus oranı, 2015’te yüzde 8.2’ye çıktı. Dünya nüfusunun ise yüzde 8.5’ini yaşlı nüfus oluşturdu. İhtiyarların en fazla olduğu ülke yüzde 30.4 ile Monako. Türkiye 167 ülke içinde 66. sırada yer aldı. Ülkemizde faal 350 huzurevi bulunuyor. Bunlardan 131’i Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, 163’ü özel işletmelere, 28’i dernek ve vakıflara,

21’i belediyelere, 5’i azınlıklara ve 2’si diğer bakanlıklara ait. Huzur evlerinden 12 bin 202’si devlette, 23 bin 132 yaşlı faydalanıyor. 2014 yılına göre yüzde 9 artan huzur evlerinde kalan yaşlı sayısı, toplam yaşlı nüfusun yaklaşık binde 4’ünü oluşturuyor. Huzur evlerininin doluluk ise, yüzde 80.4 ulaştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı huzur evlerinde bu oran yüzde 91’e çıktı. Avrupa’da durum daha vahim. 

Son Güncelleme: 21.03.2016 09:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.