20 Ocak 2016 Çarşamba 19:28
Bingöl'de 2015 Yılında 143 Ton Tıbbi Atık Toplandı

BİNGÖL (AA) - Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 2015 yılında kent merkezinde 143 ton tıbbi atık toplandığını söyledi.

Barakazi, yaptığı açıklamada, Bingöl’de çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla tıbbi atıkların çevreye ve insan sağlığına vermiş olduğu zararları ortadan kaldırmak için yürütülen çalışmalar sonucunda 2015 yılı içerisinde il merkezinde toplam 143 ton tıbbi atık toplandığını belirti.

Tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve bertaraf edilmesi ile ilgili Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol gereği tıbbi atıkların Erzurum’daki Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde bertaraf edildiğini kaydeden Barakazi, şunları kaydetti:

"Bingöl’de toplanan tıbbi atıklar Erzurum’a götürülerek orada sterilize ediliyordu. Bu atıklar sterilize edilmediği takdirde çok zararları olan atık türleridir. Tıbbi atıkların Erzurum’a götürülmesi yerine böyle bir tesisin şehrimize kazandırılması için girişimlerde bulunduk ve tesisi ihale ettik. Tesisin yapımı tamamlandı. Tıbbi atıkların sterilizasyonu tesis işletmeciliğini 10 yıl boyunca Vertisa Çev.Teknj. İnş. Rek. Danş. İth. İrc. San. ve Tic. Ltd. Şti yap-işlet-devret modeliyle yürütecek. İhale ile Binçevbir’e aylık bin 800 lira gelir elde edecek. 2016 yılından itibaren tıbbi atıklarımız Bingöl’de bertaraf edilecek."





Son Güncelleme: 20.01.2016 19:28
Anahtar Kelimeler:
BingölTıbbi Atık Toplama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.