01 Haziran 2016 Çarşamba 17:48
Bingöl'de, Hem Ve Akşam Sanat Okulu Sergisi

BİNGÖL (AA) - Bingöl Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu bünyesindeki kurslarda üretilen çalışmaların yer aldığı yıl sonu sergisi açıldı.

Serginin açılışından önce konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, 2013 yılında başlatılan halk eğitim fuarının bu yıl dördüncüsünün düzenlendiğini belirtti.

Bu yıl yapılan çalışmalara beldelerin de dahil edildiğini kaydeden Engin, şunları söyledi:

''Sancak beldemizde uzun süre açılmayan kurslarımızı açtık. Bu köylerde yaptığımız çalışmalar köy halkına, oradaki annelere, genç kızlarımıza eğitim açısından oldukça katkı sağlamaktadır. Kursiyer ihtiyaçları da gün geçtikçe artmaktadır. Geçen yıla oranla kurs sayılarımızı iki katına çıkardık. Bin 925'e yakın kurs düzenledik. Bunların olumlu sonuçlarını da almaktayız. Türkiye genelinde yaptığımız çalışmalarda bağımlılıkla mücadele ile ilgili çalışmalara bakacak olursak, Bingöl'de yaptığımız çalışmalarda Türkiye birincisi olarak görünmekteyiz. Okullarımızda yaklaşık 20 bin öğrencimize, Halk Eğitim bünyesinde önemli kurslar vererek bağımlılıkla mücadelede de önemli bir katkı sağladık.''

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Akıncı ise, 2015-2016 eğitim, öğretim yılında il genelinde bin 163 genel, 652 mesleki ve teknik kurs, 110 da okuma yazma kursu olmak üzere toplamda bin 925 kurs açıldığını söyledi.

Açılan kurslara 23 bin 586 kadın ve 19 bin 15 erkek olmak üzere toplam 42 bin 601 kişinin katıldığını ve bu kursiyerlerden 26 bin 84 kişiye sertifika verildiğini kaydeden Akıncı, Türkiye'de hayat boyu öğrenmeden faydalanma oranları yüzde 4 civarındayken, Bingöl'de bu oranın yüzde 4,5 olduğunu vurguladı.

Akıncı, ''Halk Eğitim Merkezi, aynı zamanda açık öğretim lisesi öğrencilerine de hizmet vermektedir. İl genelinde 5 bin 50 öğrencimiz, aktif olarak bu hizmeti almaktadırlar. Dershanelerin kapatılması ile birlikte, halk eğitim merkezleri adeta dershaneye dönüştürülmüştür. İlimizde de yaklaşık bin öğrencimiz, hafta sonları üniversite sınavlarına hazırlanmaktadırlar.''

Konuşmaların ardından Vali Yavuz Selim Köşger, eşi Fatma Köşger, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Alkış, İl Milli Eğitim Müdürü Engin, Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin eşi Pelin Köşger tarafından serginin açılışı yapıldı.

Serginin bir gün süreyle açık kalacağı bildirildi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:44
Anahtar Kelimeler:
Bingöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.