17 Haziran 2016 Cuma 11:53
Bingöl'de 'Sporcu Fabrikası' Sevinci

BİNGÖL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca, sporcuların daha rahat ve modern tesislerde spor yapmaları için yürütülen çalışma kapsamında Bingöl'de yapımına başlanan "Sporcu Fabrikası"nın yapımı sürüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesi kapsamında sporcuların daha rahat ve modern tesislerde spor yapmalarına imkan sağlamak için Bingöl'de yapımına başlanan "Sporcu Fabrikası"nın bu yıl ekim ayında hizmete girmesi hedefleniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sporcu Fabrikası'nın yapımına geçen yıl başlandığını, Sporcu Fabrikası'nın tamamlanmasıyla sporcuların daha rahat antrenman yapma imkanına kavuşacağını söyledi.

Fabrikanın bölgesel ve ulusal düzeydeki başarılara çok ciddi katkı sağlayacağını belirten Arıkan, tesis sayesinde çok güzel ve geniş antrenman salonlarının sporcuların hizmetine gireceğini belirtti.

Antrenörler ve sporcuların rahat ve geniş ortamda çalışma imkanı bulacağını aktaran Arıkan, bu da sporun tabana yayılmasında, gelişmesinde, yaygınlaştırılmasında çok önemli bir hizmet sunacağını bildirdi.

- "Lisanslı sporcu sayısında artış olacak"

Sporcu Fabrika'nın bölgesel ve ulusal düzeydeki başarılara çok ciddi katkısının olacağını ifade eden Arıkan, şöyle devam etti:

"Sporcu Fabrikası ulusal düzeyde yarışabilecek sporcuların yetişmesine çok büyük katkı sağlayacaktır. Sporcu Fabrikamızın hizmete girmesiyle de aynı zamanda lisanslı sporcu sayısında artış olacak. Üst düzey sporcuların ilimizi temsil etmede çok ciddi katkılar sunacaktır."

Bingöl'de son dönemlerde çok önemli spor tesislerinin inşa edildiğini dile getiren Arıkan, kentte 58 spor kulübünün bulunduğunu, 13 bin lisanslı sporcudan 3 bininin aktif olarak spor yaptığını anlattı.

Bölgede çok önemli bir spor kampüsüne sahip olduklarını belirten Arıkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sporcu Fabrikamızın dışında sporcu eğitim kamp merkezinin yapımı için önümüzdeki dönemde ihale yapılacak. Bunlar hem lisanslı sporcu sayısında hem de kulüp sayısı bakımında ciddi katkıları olacaktır. Atletizm sahamız, olimpik yüzme havuzumuz, diğer spor salonlarımız, sentetik futbol sahalarımız ve yeni kayak tesisimizle beraber bölgede çok önemli bir spor kampüsüne sahip olduk."

- Tüm spor faaliyetleri aynı anda yapılabilecek

Arıkan, "Şiddet ve madde bağımlılığı tehdidi altında olan çocuklarımızı, kötü alışkanlıklardan korumak için spor tesislerine çekme gayretindeyiz." diyerek, çok amaçlı spor salonu olarak adlandırılan Sporcu Fabrikası'nda takım sporları ve bireysel tüm spor faaliyetlerinin aynı anda gerçekleştirildiğini aktardı.

Bingöl'de yapımı süren Sporcu Fabrikası'nda 4 büyük salonun yer aldığını aktaran Arıkan, güreşten cimnastiğe, basketboldan voleybola kadar tüm spor branşlarına uygun salonları bünyesinde barındıran tesislerde yüzlerce sporcunun çalışabileceğini de sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:46
Anahtar Kelimeler:
BingölSporcu Fabrikası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.