08 Haziran 2016 Çarşamba 15:53
Bingöl'de Yeni Yapılmakta Olan Kara Yoluna Bomba Düzeneği

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Bingöl ili Genç ilçesi Servi-Genç kara yolu üzerinde; yeni yapılmakta olan yolun sağ şeridine 2 adet 12 kg'lık mutfak tüpü, 100 kg amonyum nitrat ve 50 metre elektrik kablosu ile hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler yol yapımı çalışması esnasında, yola asfalt dökülmeden önce el yapımı patlayıcı düzeneğini yolun altına yerleştirmeyi ve daha sonra asfaltın üzerine dökülmesi ile güvenlik güçlerimizin el yapımı patlayıcıyı tespit etmesini engellemeyi tasarlamışlardır. Terörle mücadele harekâtının yürütüldüğü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi il ve ilçe yollarında, teröristlerin daha önceden de bu yönteme başvurduğu, yapılan yeni yolların altına çok daha önceden el yapımı patlayıcıları yerleştirdikleri, bu sebeple de güvenlik güçlerimizin yollarda yaptıkları aramalarda el yapımı patlayıcıları tespit etmekte zorlandığı, EK'teki fotoğraflardan açıkça anlaşılmaktadır. Tespit edilen el yapımı patlayıcı düzeneği, bulunduğu yerde emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiştir."

Son Güncelleme: 08.06.2016 15:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.