03 Ağustos 2016 Çarşamba 00:48
Bir Çok İlde Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

 Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini açtı. "Reise selam, FETÖ'ye idam", "Dik dur eğilme bu halk seninle", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan grup, tekbir getirdi. Etkinlikte mevlit okutuldu, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, yaptığı konuşmada, darbecilerin haçlı zihniyetiyle ortaklaşa hareket ederek ihanet içinde olduklarına söyledi.

28 Şubat sürecinin tanığı olduğunu belirten ve darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye tepki gösteren Yılmaz, "İrtica adına İslam'a savaş açtılar, başörtülüleri üniversitelere sokmadılar. Önce 27 Nisan'ı denediler, tutmadı, sonra 17 Aralık'ta satılmış hakim ve savcılarla hukuk darbesi yapmaya kalktılar. Sizlerle beraber önledik. Müslümanları tankların altında ezmeye kalktılar, tutmadı." ifadelerini kullandı.

- Elazığ

Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip, slogan attı.

Darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden şehitler için Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen programda, Haydar Baba Kuran Kursu öğrencileri tarafından şiir okudu.

Daha sonra mahalli sanatçıların sahne aldığı programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarının yer aldığı sinevizyon gösterisi de yer aldı.

- Mardin

Mardin'de AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.

Vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Darbecilerin halkın dik duruşunu hesaba katmadıklarını belirten Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) GİK üyesi Mahmut Kılıç, bundan dolayı darbecilerin hayallerinin halk tarafından yıkıldığını dile getirdi.

Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminin '"one munite'' hesaplaşması olduğunu aktararak, "Sayın Cumhurbaşkanımız dünya diktatörlerine tarihte ilk defa 'one minute' demişti. Bugün ise halkımız 'one minute' diyor. Sizler emperyalistlere ve bütün oyunlarına 'dur' diyorsunuz. Bunlar, o zaman kaybettikleri gibi bugün yine kaybettiler." dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, 19 gündür nöbete devam eden vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu, ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.

- Batman

Batman'da, Abdurrahim Demir ve Melek Özmen çifti, bir düğün salonda gerçekleştirilen düğün töreni ile hayatını birleştirdi. Düğün töreninin ardından genç çift, soluğu "demokrasi nöbeti"ne katılan vatandaşların yanında aldı.

"Demokrasi nöbeti"ni düğünleriyle eş değer gördüklerini belirten damat Demir, şunları kaydetti:

"Darbeye inat meydana gelmek istedik. Düğünde olmak ve burada olmak bizim için aynıdır. Bir müddeti düğünümüzde bir müddeti de alanda geçirmeyi uygun gördük. O yüzden alana geldik."

- Siirt

Siirt'te, valilik önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, "Münafık Fetullah", "Darbeye hayır, Demokrasiye Evet" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin Türkçe, Kürtçe ve Arapça okunduğu demokrasi nöbetinde, FETÖ'nün darbe girişimi lanetlendi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, nöbet tutan vatandaşları ziyaret etti ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Dünya evine giren Yunus Emre Diriarın ve eşi Deniz Diriarın da düğünlerinin ardından Demokrasi Meydanı'na gelerek demokrasi nöbetine katıldı.

Gelin ve damada vatandaşlar ilgi gösterdi.



 

Son Güncelleme: 03.08.2016 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.