27 Haziran 2016 Pazartesi 14:53
Birlik Başkanı Akın, Yetiştiricilerin Sorunlarını Dinledi

MALATYA (AA) - Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Yeşilyurt ilçesine bağlı Bürücek Yaylası ve bazı mahalledeki yetiştiricilerin sorunlarını dinledi.

Akın, yazılı açıklamasında, ziyaret ettiği yerlerdeki en büyük eksikliğin sulak ve hayvan gölgelikleri olduğunu belirtti.

Devletin verdiği destek ve hibelerin bulunduğunu anlatan Akın, sulaklarla ilgili dağıtım ve yerlerine getirilmesi noktasında yerel yöneticilerin desteği gerektiğini kaydetti.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Akın, şunları kaydetti:

"Bu yıl Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığının katkısı ile DAP Bölgesi Başkanlığı ile görüştük ve 500 hayvan sulağı (sıvat) dağıtılacak. Bu sıvatlar beton olduğu için mera yayla şartlarına uygun olacak. Yeni gelecek dağıtılacak olan sıvatlarla buradaki ve tüm yayla meradaki hayvanlarımızın içme suyu bir nebzede olsa karşılanacak."

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:21
Anahtar Kelimeler:
MalatyaBesici
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.