20 Ocak 2016 Çarşamba 19:33
Bitlis 'Emitt Fuarı'na Katılacak

BİTLİS (AA) - Bitlis Valiliği, 28-31 Ocak tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı"na (Emitt) katılacaklarını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, her yıl İstanbul'da dünya ülkelerini buluşturan en büyük turizm fuarlarından olan Emitt'in, uluslararası turizm dünyasında büyük ilgi görmeye devam ettiğini bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu ile Turizm Yatırımcıları Derneği ortaklığı ve Türk Hava Yolları sponsorluğunda EKİN-ITE Group tarafından organize edilen Emitt Fuarı'na, 2015 yılında 71 ülkeden 4 bin 550 katılımcının yer aldığı anımsatılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Turizm sektöründe ziyaretçiler için Emitt Fuarı, bölgenin en önemli buluşma noktasıdır. Sözünü ettiğimiz bölge Akdeniz, Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Asya'yı içine alan oldukça geniş bir coğrafyayı kapsıyor. Bu nedenle Emitt sadece Doğu Akdeniz'in fuarı değil, bir dünya fuarı olarak görülmektedir. Bizde valilik olarak, ilimizin değerlerini turizmci ve tatilcilere takdim etmeye yönelik 2014 yılından beri katıldığımız bu organizasyona, bu yılda etkili tanıtım faaliyetlerimizle katılıyoruz. 12. salonda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) ilimize tahsis edilen B1210 numaralı stantta, ilimizin sembol değerleri, turistik görseller, el sanatları ürünleri ve hediyelik eşyalar sergilenerek, tanıtım filmi ve slayt gösterisi sunulacaktır. Ziyaretçilerimize de yöresel ürünlerimizden ikramlar yapılacaktır."

Turizmcilerin ilgi odağı olan fuarı, İstanbul'da yaşayan Bitlislilerin de ziyaret etmesi için İstanbul'daki Bitlis dernekleriyle koordineli çalışma yürüttükleri ifade edilen açıklamada, özenle hazırladıkları standa her yıl olduğu gibi bu yılda ilgilinin büyük olacağı bildirildi.

Açıklamada, "Bu çalışmalarımızın sonucu olarak da bölgemizde olan turizm talebinde artış olacağını ümit ediyoruz. 28-31 Ocak tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü TÜYAP'ta herkesi Bitlis standına bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Son Güncelleme: 20.01.2016 19:33
Anahtar Kelimeler:
Bitlis ValiliğiEmit Fuarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.