03 Haziran 2016 Cuma 16:18
Bitlis Eren Üniversitesi 8'inci Mezunlarını Verdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), düzenlenen mezuniyet töreni ile bu yıl 8'inci mezunlarını verdi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Yerleşkesi'nde bulunan merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen program, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin okuduğu "Hemşirelik Andı'nın okunması ile başladı. Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinden oluşan "Altın Adımlar Topluluğu" halk oyunları gösterilerini sundu.

Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Bitlis Eren Üniversitesi, Bitlis için çok önemlidir. Fiziki mekanlar anlamında, kadro anlamında, gönüller anlamında, bilimsel çalışmalar anlamında sürekli büyüyen bir üniversite. Üniversiteler, hem insan yaşamı hem doğal hayatta etkin olması gerekiyor. Burada herkese büyük işler düşüyor. Arkeolojik alanda, turizmde bu şehrin kalkınmasında etkili olması gerekiyor. Daha çok koordinasyona, işbirliğine ihtiyaç var. Bunu da önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğiz. Anne babalar çok fedakârlık yapıyorlar. Onlara, bu gençleri yetiştirdikleri için teşekkür ediyoruz. Ceplerinden, mutfaklarından kısarak çocuklarınızı eğitim için bu üniversiteye gönderdiniz. Bu sizlerin en mutlu günüdür. Çok kıymetli gençler, zorlukları aştınız. Okulunuzu tamamladınız, büyük emekler vererek, bu belgeyi almaya hak kazandınız. Bu sevinci hepiniz hak ediyorsunuz. Bizler de burada sizlerle birlikte bunu yaşıyoruz. Şimdi artık iş kaygınız var. Bugün geleceğiniz ve hayatınız için kaygı vardır. Bu çağda kaygıya gerek yok. Ulusal ve uluslararası alanlar çok imkanlar sunuyor. Yeter ki gayret sarf edelim. Elde edemeyeceğimiz bir şey yok. Hepinizi tebrik ediyorum. Gönlünüzce mutlu olacağını bir işiniz olur inşallah. Bu çağda bunu yakalamak zor değil. Önce kendimize, ailenize eşinize, anne, babanıza faydalı olmalıyız. Mutlaka insanlığa faydalı olmamız gerekiyor. Geleceğimizin güzel ve mutlu olmasını belirterek, hepinizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, "2015-2016 eğitim öğretim yılının mezunlarını uğurlamanın sevinci ve aynı zamanda hüznü içerisindeyiz. Ayrılıklar her ne kadar hüzün verse de sizlerin kendilerini geliştirmiş, çağa ayak uyduran dinamik ve pırıl pırıl gençler olduğunuzu görmek bizleri mutlu ediyor." dedi.

Rektör Doğru, öğrencilere dönerek şunları ifade etti: "Bu çatı altında aile gibi olduk. Acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaştık. Ayrılıklar her ne kadar hüzün verse de sizlerin kendilerini geliştirmiş, çağa ayak uyduran dinamik ve pırıl pırıl gençler olduğunuzu görmek bizleri mutlu ediyor. Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza ve ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister, bunun için uğraşın. Zorlu olmasının yanı sıra bir o kadar da keyif verici öğrencilik hayatınızın sonu sizler için yeni birer başlangıç olacaktır. Eğitim hayatınızı geride bıraktınız ve bundan sonraki hayatınızda iş dünyasında olacaksınız. Çok değerli akademik kadromuzun olağanüstü bir çabası ile eğitilip, bilgilerle donatılarak yarınlara hazırlandınız. Buradan öğrenmiş olduğunuz bilgiler ışığında ülkemizi ileriye taşıyacak olanlar da sizlersiniz."

Prof. Dr. Mahmut Doğru, öğrenci velilerine de seslenerek, "Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi. Kim bilir ne zorluklarla çocuklarınızın eğitimine devam etmesini sağladınız. Kiminiz maddi, kiminiz manevi kiminiz de her iki sıkıntıyı birlikte yaşadınız. Çocuklarınız sizlerin destekleri ve sizlerin çabaları sayesinde bugünlere geldiler. Sahip olduğumuz bu pırlanta gibi evlatlarınız bugün okullarını bitirerek yeni hayatlarına başlıyorlar. Bugünden sonra iş hayatında yerlerini alacaklar ama bundan sonra da sizin desteklerinize her zamankinden daha çok ihtiyaçları olacaktır." ifadelerini kullandı.

Rektör Doğru, üniversitenin gelişmesinin fiziksel büyümelerle birlikte sürekli artan öğrenci sayısının da kanıt olduğunu belirterek, "Öğrenci sayımız, 2008 yılında 2 bin 800 civarında iken 2016 yılında bu sayı 8 bin 500 civarına ulaşmıştır. Akademisyen sayımız 90'dan 394'e, idari personel sayımız ise 113'ten 268'e varmıştır. Bu gelişmeler Bitlis Eren Üniversitesi olarak sabır ve azim ile çalışmanın sonucudur. Üniversitemizin fiziki olarak gelişmesi Eren Holding'in eşit yükümlülüğü ile gerçekleşmektedir. Eren Holding bu desteğin yanı sıra son yıllarda üniversitemizdeki akademik ve idari faaliyetlere de maddi destek sağlamaktadır. Bunun yanı sıra Eren Vakfı olarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun başarılı ve milli sporcularına da karşılıksız burs imkânı sağlamaktadır. Bu desteklerinden dolayı Ahmet Eren şahsında tüm Eren ailesine şükranlarımı sunuyor, gençlerimizi gururla uğurladığımız bu mezuniyet törenimize tekrar hoş geldiniz diyor ve bu anlamlı törende bu heyecanı bizlerle birlikte paylaştığınız için teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmanın ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilerin anı belgeleri verildi. Program, öğrencilerin kep atmaları ile sona erdi. Törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi 8’inci Mezunlarını Verdi

Bitlis Eren Üniversitesi 8’inci Mezunlarını Verdi

Bitlis Eren Üniversitesi 8’inci Mezunlarını Verdi

Bitlis Eren Üniversitesi 8’inci Mezunlarını Verdi

Son Güncelleme: 03.06.2016 16:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.