17 Eylül 2018 Pazartesi 11:43
Bitlis'te Şarbon Vakası Can Aldı!

“Şarbon vakası” 8 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden oldu. Alınan bilgiye göre Bitlis'in Hizan ilçesinden, 28 Ağustos’ta Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne mide ve bağırsak kanaması şikâyetiyle götürülen E.T. isimli 8 yaşındaki çocuğun ameliyattan bir gün sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

 Şarbon vakasına dikkat çekmek için Tabip Odası, Veteriner Hekimler Odası, Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi tarafından ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şerif Demir, 28 Ağustos tarihinde Bitlis’ten Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne mide ve bağırsak kanaması şikâyetiyle getirilen E.T. isimli 8 yaşındaki çocuğun, ameliyattan bir gün sonra hayatını kaybettiğini belirtti.

Demir, çocuğun yapılan kan ve gaita tetkiklerinde bağırsak şarbonuna bağlı olarak hayatını kaybettiğinin ortaya çıktığını söyledi. Konu hakkında Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada ise söz konusu vakıanın Diyarbakır'la bir ilgisinin bulunmadığı, hastanın Bitlis'in Hizan ilçesinden Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ambulansla sevk edildiği belirtilirken, hayatını kaybeden hastanın ölüm sebebi hakkında bir bilgi paylaşılmaması ise dikkat çekti.

Hatırlanacağı üzere yaklaşık 20 gün önce Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Günkırı beldesinde, hayvan ölümleri üzerine yapılan başvuru sonucu çıkan tetkiklerde “Şarbon” hastalığı tespit edilmiş, aşılamanın ardında belde karantinaya alınmıştı. Beldede yaklaşık 100 adet inek telef olmuştu. Bitlis’te yaşanan şarbon vakasına ilişkin henüz yetkili kurumlardan bir açıklama yapılmamış. “Şarbon” hastalığının ilçelere yayıldığı söylemleri ise halk arasından paniğe neden olmuş durumda.

Kamuoyu, Bitlis’te yaşanan şarbon vakasının ilçelere yayılıp yayılmadığı, hayatını kaybeden çocuğun şarbon hastalığına bağlı olup olmadığına ilişkin yetkililerin açıklama yapılmasını bekliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.