03 Aralık 2018 Pazartesi 12:31
Bitlis'te Terör Operasyonu! Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi!

Bitlis Valiliği, Hizan ilçesine bağlı köy ve mezralarda düzenlenecek terör operasyonları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasak, ikinci bir duyuruya kadar devam edecek.

Salı gecesi 23:00 itibariyle başlayan sokağa çıkma yasağıyla PKK üyelerinin yakalanmalı, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.

Bitlis Valiliği, öğrenim görmekte olan öğrencilerin eğitim ve öğretim hakkının kısıtlanmayacağına özellikle vurgu yaptı.

Valiliğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bitlis ili Hizan İlçesi sınırları içerisinde bulunan: Ekinli köyü, Deliktaş mezrası, Bilgili mezrası, Sarıbal mezrası, Yaylacık köyü, Çalışkanlar köyü, Yeniçay Mezrası, Yolbilen köyü, Gedik mezrası, Akyazı Mezrası, Özenli Mezrası, Sarıtaş köyü, Uzerban Mezrası, Erencik köyü, Otluk Mezrası, Tatrik Mezrası, Harmandöven Mezrası bölgelerinde, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının yakalanmaları, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince 02 Aralık 2018 Pazar günü saat:23.00’dan itibaren (öğrenim görmekte olan öğrencilerin eğitim ve öğretim hakkının kısıtlanmaması kaydıyla) ikinci bir emre kadar Sokağa Çıkma Yasağı ilan edilmiştir.

Kamuoyuna Saygı ile duyurulur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.