30 Haziran 2016 Perşembe 15:43
Bitlisliler Karanlıkta Kalmasın Diye Mesai Harcıyorlar

BİTLİS (AA) - Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ekipleri, Bitlislilerin büyük bir coşku ve ibadetle geçirdiği ramazan ayında mağduriyet yaşamaması için özveriyle çalışıyor.

Vatandaşların sıkıntı yaşamaması için 150 personel ve 20 araçla hizmet veren VEDAŞ ekipleri, gece gündüz demeden kilometrelerce yol katederek arızalara müdahale ediyor.

Ramazanda görevlerini yerine getirirken oruç ibadetini de bırakmayan ekipler, zaman zaman iftarı, dönüş yolunda bahçe veya dere yatağında yapıyor.

VEDAŞ İl Müdürü Tahsin Uzunselvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında vatandaşların mağdur olmaması için arıza giderme ekiplerinin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

İl genelinde 314 personel ve 44 araca sahip olduklarını, bunlardan 150 personel ile 20 aracın sadece arıza gidermede hizmet verdiğini belirten Uzunselvi, ramazan ayına yönelik önlemleri ile ilgili şu bilgileri aktardı:

"Evlerin, cadde ve sokakların hep aydınlık kalması için ekiplerimiz, vardiyalı olarak hizmet vermektedir. Vatandaşlarımızın uzun süreli kesintilere maruz kalmaması için ramazan öncesinden gerekli bakım ve onarımlar yapıldı."

- "Dere yatağında veya yolda iftarımızı açıyoruz"

Arıza giderme ekibinden Yusuf Bozan ise ekip şefi olarak çalıştığını belirterek, "Ramazanda vatandaşların mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Daha fazlasını yapmak istiyoruz fakat yolların uzun olması ve coğrafi şartlardan dolayı zorlanıyoruz. Çoğu zaman dışarıda, dere yatağında veya yol kenarlarında iftarımızı açıyoruz." diye konuştu.

Gece arıza giderme ekibinden Ercan Aslan da görev dönüşü sahura yetişemediklerini belirterek, "Bir arıza ihbarı aldık. Arızayı gidermek için köye gideceğiz. Sahur vakti yaklaştığı için bir bahçede arkadaşlarımızla oturup sahurumuzu yapıyoruz." dedi.

Obuz köyü muhtarı Mehmetcan Kaya da, VEDAŞ arıza ekibinden memnun olduklarını söyledi.

Kaya, "Allah razı olsun. Bütün arızalarımızı gideriyor. Gece gündüz ne zaman telefon açsak hemen geliyorlar. Elektrik kesintisi nedeniyle ramazanda hiç mağdur olmadık. Herhangi bir sıkıntımız yok." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.