07 Haziran 2016 Salı 16:03
Bitlis'te Ramazan

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Hizan ilçesinde, ramazanla eş zamanlı olarak başlatılan mukabele programlarına i̇lçe saki̇nleri̇ yoğun ilgi gösteriyor.

İlçede öğle ve ikindi namazlarının ardından Kur'an-ı Kerim bilen vatandaşlar, mukabeleyle hatim indirirken, diğer gelenlerde dinliyor.

Hizan İlçe Müftüsü Tahir Erçin, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl ramazan ayında mukabele programı yaptıklarını belirtti.

Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve bereket ayı olduğunu söyleyen Erçin, "Bu ayın en büyük ibadetlerden bir tanesi de mukabeledir. Ramazan ayı ayrıca Kur'an ayıdır. Malumunuz mukabele Hz. Muhammed (sav) ile Cebrail'in karşılıklı Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlamıştır. Efendimizin bu sünneti 14 asırdan beri camilerimizde idrak ediliyor. Çok yoğun bir ilgi var." diye konuştu.

Bitlis'te Ramazan

Bitlis'te Ramazan

Bitlis'te Ramazan

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.