01 Temmuz 2016 Cuma 14:43
Bitlis'te Trafik Sorununa 'Parkomat' Çözümü

BİTLİS (AA) - Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, kenttin en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununu Otopark Yönetim Sistemi "parkomat" ile çözüm getirileceklerini belirtti.

Bitlis'in kanayan yarası olarak nitelendirdiği trafik sorununa kısa zamanda çözüm üreteceklerini ifade eden Olan, bu konuda özellikle esnaf ve vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

Olan, şöyle konuştu:

"Bitlis çarşı merkezinde yaşanan park ve trafik sorununa kökten çözüm getirmek için belediye olarak parkomat ihalesine çıktık. Bitlis'te çarşı merkezinde gelişi güzel yapılan parkların ve trafik akışını engelleyen araçların düzenli hale getireceğiz. Trafik akışını düzgün sağlanması için başlattığımız çalışmaların sonuna geldik. 13 Temmuz'da yapacağımız ihaleyle cadde üzerindeki belirli mesafeleri parkomat sistemine geçireceğiz. Bu sistemle uzun süre yolun trafiğe kapanmasının da önüne geçeceğiz. Yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak projeyi bir an önce hayata geçirmek için çalışacağız. Bitlis'te kanayan yara haline gelen trafik sorununu çözmek için ağır tonajlı araçların gün içerisinde şehir merkezine girişini engelleyeceğiz. Ayrıca şehirlerarası otobüslere de belirli saatlerde girişlerine izin vereceğiz. Bu şekilde bu sorunu da çözeceğiz."

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.