27 Temmuz 2016 Çarşamba 14:55
Bodrum Değil Diyarbakır Sur

Diyarbakır'da bunaltıcı sıcaklardan kaçan çocuklar tarihi Anzele Suyu'nda yüzerek serinlemeye çalışıyor. Sudan çıktıktan sonra yere uzanan çocuklar güneşleniyor. Çocukların bu halleri, turizm bölgelerindeki plajları hatırlatıyor.

Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği Diyarbakır'da aşırı sıcaklardan bunalan halk, çareyi serinletici alanlara kaçmakta buluyor. Bir süre önce terör olayların sürdüğü merkez Sur ilçesinde sıcaklardan bunalan çocuklar da, tarihi Anzele Suyu'na akın ediyor. Diğer bir ismi Ayn-ı Zelal (berrak kaynak) olan Anzele Suyu'nda yüzen çocuklar, sıcaklar nedeniyle her buraya geldiklerini söylüyor. Sudan çıkan çocuklar yerlere uzanarak güneşleniyor.

Öte yandan halk arasında şifalı olduğu söylenen Anzele Suyu'nun, Humma ve Cüzam gibi hastalıklara iyi geldiğine inanılıyor.

Bodrum Değil Diyarbakır Sur

Bodrum Değil Diyarbakır Sur

Son Güncelleme: 27.07.2016 14:56
Anahtar Kelimeler:
çocukDiyarbakır Sur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.