13 Nisan 2016 Çarşamba 11:08
Bölgesel Ortak Akıl Toplantılarının Sonuncusu Erzurum'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen ve tarım sektörünün masaya yatırıldığı ortak akıl toplantılarının 7'ncisi 14 ili temsilen 15-16 Nisan'da Erzurum'da gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce Şanlıurfa, Bursa, Adana, Trabzon, Konya ve İzmir'de gerçekleştirilen bölgesel ortak akıl toplantılarının Doğu Anadolu Bölgesi ayağını teşkil eden toplantılar, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van olmak üzere bölgedeki 14 ilin katılımıyla 15-16 Nisan 2016 tarihlerinde Erzurum'da düzenlenecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in başkanlık edeceği toplantıların ilki, 15 Nisan Cuma günü Bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşların birim amirlerinin katılımıyla "Bakanlık Koordinasyon Toplantısı" çerçevesinde olacak.

Aynı gün öğleden sonra ise Bakanlık Merkez birimleri ve ilgili kuruluşlar, bölge il müdürleri ve bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların müdürleriyle "Bölgesel Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon Toplantısı" yapılacak. 16 Nisan Cumartesi günü, bölge milletvekilleri, mülki idare amirleri, bakanlık merkez birimleri, ilgili kuruluşlar, bölge il müdürleri, kurum ve kuruluş müdürleri, üniversiteler, sektör temsilcileri ve üreticilerin katılımıyla "Doğu Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı" gerçekleştirilecek.

Bakan Çelik, bu toplantıların yanı sıra AB destekli "Koyun ve Keçilerin Elektronik Olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı İçin Teknik Yardım Projesi" kapsamında başlatılacak olan elektronik kimliklendirme kampanyasının açılış törenine katılacak ve Soğuğa Dayanıklılık Test Merkezi'nin açılışını yapacak.

- "Ülkemiz tarımının genel fotoğrafını çekmiş olacağız"

Bakan Çelik, ortak akıl toplantılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, süreç içerisinde gerçekleştirdikleri görüşme ve toplantılarda, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek ortak politikalar oluşturmaya çalıştıklarını bildirdi.

Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren tarım sektörünün tüm temsilcileriyle yerinde bir araya gelinerek oluşturulacak ortak akılla politikaların daha sağlıklı ve doğru oluşabileceğine karar verdiklerine dikkati çeken Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu sebeple bölgesel ortak akıl toplantılarını gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede 6 bölgemizde yaptığımız toplantılardan azami faydalar elde ettik. Verimli geçen bu toplantılarla, Bakanlık çalışanları ve tarım sektörü paydaşlarıyla beraber bölgesel konuları tüm boyutlarıyla masaya yatırarak değerlendirme imkanını elde ettik. Erzurum’da gerçekleştireceğimiz programla bu toplantıları nihayetlendirmiş ve ülkemiz tarımının genel fotoğrafını çekmiş olacağız. Böylelikle değerlendirmelerimizi sağlıklı bir şekilde yapabilecek, bütüncül bir yaklaşımla doğru politikalar oluşturabilecek, ülke tarımını daha da ileri taşıyabilecek ve 2023 yılı için koyduğumuz hedeflerimize emin adımlarla yürüme imkanına sahip olacağız."

Son Güncelleme: 13.04.2016 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.