04 Mayıs 2016 Çarşamba 11:33
Borsa İstanbul'da Gong Yatırım Finansman İçin Çaldı

Türkiye'nin ilk sermaye piyasası kuruluşu Yatırım Finansman, 40. yılı ve yeni teknoloji yatırımlarını Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreni ile kutladı.

Yatırım Finansman'ın 40. yılı ve yeni teknoloji yatırımları sebebiyle Borsa İstanbul'da gong töreni düzenlendi.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, törende yaptığı konuşmada, Yatırım Finansman'ın, borsanın çok köklü şirketlerinden birisi olduğunu söyledi.

Şirketin 1980'den önce kurulduğunu ve bunun ülkede sürdürülebilirliğin bir göstergesi olduğunu aktaran Dönmez, "Yatırım Finansman 40. yılında... Az bir süre değil, daha nice 40 yıllara..." dedi.

Dönmez, kendisinin de borsada epey eski olduğunu, burada exper olarak işe başladığını dile getirdi.

Yatırım Finansman temsilcilerinin o zaman da borsada olduğuna dikkati çeken Dönmez, "Şahsım adına, hemen hemen hiç sorun yaşamadığımız şirketlerden biridir. Onlara burada tekrar teşekkür ediyorum. Şu anda da Yatırım Finansman, borsamızın tüm piyasalarına üye, pay piyasası ve VİOP'ta en fazla işlem yapan ilk 10 üye arasında. Şirketin geçmişini bilen biri olarak, Yatırım Finansman'dan ilk 3'e girmesini, piyasalarımıza daha fazla likidite getirmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yatırım Finansman Yönetim Kurulu Başkanı Suat İnce ise 1976 yılında kurulduklarında borsanın henüz işleme başlamadığını anımsattı.

O dönemde de girişimci ruhlarıyla yatırım dünyasına öncülük ettiklerini dile getiren İnce, "1985'te borsada ilk gongun çaldığı günden, bizim için milat sayılan 30 Kasım 2015'e kadar geçen süreçteyse sektörde her zaman büyüten bir rol üstlendik. Yatırımcılarımızın, müşterilerimizin ve borsamızın büyümesine aracı olduk ve biz de bu gururla büyüdük." dedi.

 

- "Bugünümüzü bize güç veren müşterilerimize borçluyuz"

 

Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz Yarcan da "Bugünümüzü ana ortaklarımıza, ekip arkadaşlarıma, çözüm ortaklarımıza ve en önemlisi güvenleriyle bize güç veren müşterilerimize borçluyuz." diye konuştu.

Yatırım Finansman'ın 40. yılını kutlarken sermaye piyasalarında akla ilk gelen kurumlardan biri olduğunu, güvenilirliği, müşteri odaklılığı ve yenilikçiliğiyle anıldığını aktaran Yarcan, yatırımcılarla buluştukları iki önemli hizmet kanalı bulunduğunu, bunların insan kaynakları ve teknolojileri olduğunu kaydetti.

Yarcan, kurumları geleceğe taşıyanın insanlar olduğunu, müşterilerinin yatırımlarını daha değerli kılmak için entelektüel sermayelerine her an yeni yatırımlar yapmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Yeni vizyonlarını 2012 yılında belirlerken kendilerine, "Değişimin bir parçası mı olacağız, yoksa kendisi mi?" sorusunu sorduklarını anlatan Yarcan, "Biz, her zaman değişimin kendisi olmayı tercih ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Yarcan, 4 yıldır yeni teknolojilere yatırım yaptıklarına dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gerek donanım gerek yazılım ve gerekse emir iletimine yönelik altyapı yatırımlarımıza hiç ara vermeden devam ettik. Borsa İstanbul'un BISTECH'e geçtiği 30 Kasım 2015 tarihini, bu alanda kendimiz için bir milat sayıyoruz. Bugünse hem vizyonumuzun sonuçlarını alıyor hem de yarınlar için gereken teknoloji yatırımlarımızda hız kesmiyoruz. Çözüm odaklı yaklaşımlarımız, bürokrasiyi azaltan, sadeleşen ve en önemlisi hızlanan iş modelimiz hakkında, müşterilerimizden aldığımız olumlu geri bildirimler, bizim en büyük motivasyon kaynaklarımız arasında.

Yatırım Finansman, dijital dönüşümün öncülerinden biri olarak teknoloji yatırımlarını arttırarak sürdürecek. Önümüzdeki 5 yıl için bir diğer öncelikli hedef de yatırım danışmanlığı ve varlık yönetimi faaliyeti konularında nitelikli ürünler ve tavsiyelerle müşterileri desteklemek."

Konuşmalardan sonra Prof. Dr. İlber Ortaylı, konuklara Türkiye sermaye piyasasının tarihini anlattı.

 

- Yatırım Finansman'ın teknoloji yatırımları

 

Yatırım Finansman verilerine göre şirket, Borsa İstanbul'da BISTECH sistem geçişini kadrosu ve teknolojik altyapısıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

BIST Kolokasyon İş Ortakları listesinde yerini alan ilk aracı kurumlardan biri olan şirket, YFTRADE, YFTRADEFX ve YFTRADEINT gibi işlem platformlarının yanı sıra yenilenen İnternet sitesi ve sosyal medya kanallarıyla da müşterilerinin hizmetinde bulunuyor.

Yenilenen Yatırım Finansman İnternet şubesi, kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşımak için müşterilerin ana sayfalarını istediği şekilde özelleştirmesine imkan tanıyan esnek bir yapıda tasarlandı.

Takip edilen verileri dinamik olarak güncelleyen "push" teknolojisinin kullanıldığı yeni İnternet şubesi, kullanıcılara kullanım kolaylığı, konforu ve hızı sağlıyor.

İnternet şubesine entegre edilen Web Kokpit işlem ekranı, profesyonel traderların kullanımında olan gelişmiş ara yüzü tüm müşterilerin kullanımına sunarak en hızlı ve verimli şekilde işlem yapmalarına imkan tanıyor.

iPhone, iPad ve AppleWatch için özel tasarlanan yeni mobil uygulamalar, kullanıcı dostu, görsel, hedefe yönelik sade tasarımı ve mobil web kokpit ekranıyla işlem imkanını müşterilerin olduğu her yere taşımakla kalmayıp, aynı zamanda sağladığı hız ve güvenliğiyle de öne çıkıyor.

Son Güncelleme: 04.05.2016 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.