24 Haziran 2016 Cuma 16:28
Boyner Grup'un Katarlı Ortağından Yatırım

İSTANBUL (AA) - Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları ortaklarından Mayhoola for Investments, Balmain'i satın aldı.

Geçen yıl Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları'na yüzde 30,7 oranında ortak olan, İtalyan Valentino'nun da sahibi Katarlı yatırım fonu Mayhoola for Investments, bir süredir devam ettirdiği görüşmelerin ardından Fransız moda devi Balmain'in sahibi oldu.

Balmain'in Üst Yöneticisi (CEO) Emmanuel Diemoz, satışın gerçekleştiğini belirterek, Balmain’in yüzde 100 hissesine karşılık yaklaşık 500 milyon avro ödeyeceklerini bildirdi.

- Mayhoola for Investments

Mayhoola for Investments, lüks tüketim ve perakende sektörlerinde global ölçekte yatırımları bulunan Katar emirine ait özel bir yatırım şirketi. Daha önce Valentino’yu satın alması ile adını duyuran şirket, yine İtalyan erkek giyim markası "Pal Zileri" ve İngiliz çanta üreticisi "Anya Hindmarch"ı da satın alarak moda yatırımlarına devam etmişti.

Mayhoola for Investments, Valentino’dan sonraki en büyük moda ve perakende yatırımını Türkiye'de, Beymen, Boyner, Aymarka Mağazacılık ve Altınyıldız’ın içinde bulunduğu Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ'ye (BOYP) yapmıştı. 2015 yılında 885 milyon TL’lik yatırımla Boyner Grup’a ortak olan Mayhoola’nın şirkette yüzde 30,7’lik hissesi bulunuyor.

Son Güncelleme: 22.08.2016 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.