28 Temmuz 2016 Perşembe 10:58
Bulanık Ovası'nda Buğday Hasadı

MUŞ (AA) - Bulanık ilçesinde yapılan buğday hasadında, nisan yağmurlarının etkisiyle geçen yıla oranla daha fazla verim artışı olduğu belirtildi.

İsmail Ballı’ya ait 4 bin dekar tarım alanında gerçekleştirilen buğday hasadının ortalama dekardan verimin, 750-800 kilogram civarında olduğunu bildirildi.

Balli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekimden daha önce aldıkları verimin 150-200 kilogram civarındayken, bu yıl dekardan 750-800 kilogram civarında ürün elde ettiklerini söyledi.

Yaptıkları teknik çalışmalar neticesinde bu verimi elde ettiklerini aktaran Balli, "Türkiye'nin en verimli bölgesi Ege Bölgesi'dir. Orada dekar başına bin 200 kilogram alırken, bizim burada 800 kilogram almamız bölgeye göre yüksek verim elde etmemiz gerçeğini ortaya çıkarmakta. İl genelinde en verimli ürünü biz alıyoruz." diye konuştu.

Bölgenin iklim şartlarının farklı türlerde buğday ekmeye müsait olduğunu belirten Balli, kentte un fabrikası olmadığı için ürettikleri buğdayı Van, Diyarbakır ve Erzurum illerine gönderdiklerini, bunun da nakliye sorununu ortaya çıkardığını ifade etti.

Son Güncelleme: 23.08.2016 12:05
Anahtar Kelimeler:
MuşBuğday Hasadı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.