07 Haziran 2016 Salı 12:58
Bulanık'ta 'Neynik Taşı' Üretimi Başladı

MUŞ (AA) - Muş'un Bulanık ilçesinde cami, bina ve okul inşaatlarında kullanılan neynik taşının üretimine başlandı.

İlçeye bağlı Mollakent köyünde kurduğu işletmede üretim yapan Mehmet Fıda Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minare, cami, mezar taşı, okul ve binalarda kullanılmak üzere taş imalatı yaptıklarını söyledi.

Günde 250 taş çıkardıklarını dile getiren Yılmaz, makinelerde değişik desen verdikleri taşları çevre illere de sattıklarını belirterek, "Taşları kayalıkların bulunduğu alanlardan çıkarıyoruz. Burada sipariş üzerine istenilen şekil ve desenleri veriyoruz. İlk bahardan başlayarak son bahara kadar sürekli üretim yapıyoruz." dedi.

Yılmaz, her yörede bölgenin özelliklerine göre taşlar bulunduğunu kaydederek, "Köyümüzden 3 kilometre uzaklıktaki Neynik Dağı'nda volkanik tüflerinin zaman içerisinde sertleşmesiyle oluşan taşlardan getiriyoruz. Neynik taşı, ısı yalıtımında kullanılıyor ve yakıtta büyük ölçüde tasarruf sağlıyor. Yazın evleri serin, kışın da sıcak tutuyor." ifadelerini kullandı.

Bulanık'ta

Bulanık'ta

Bulanık'ta

Bulanık'ta

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:44
Anahtar Kelimeler:
Neynik Taşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.