31 Mart 2015 Salı 20:49
Büyük elektrik kesintisi - Elektrik ne zaman gelecek?

Türkiye'de bugün yaşanan büyük elektrik kesintisi bazı yerlerde halen sürüyor. İstanbul'daki kimi semtlerde eletrik henüz yok. İzmir ve Ankara'da da aynı durum yaşanıyor. İzmir'de 7 saat sonra elektrik verilmeye başlandı. Toplam 13 organize sanayi bölgesinin bulunduğu Bursa'da bir çok fabrika üretim yapamadı. Kesintinin uzaması nedeniyle bazı baz istasyonlarının elektriksiz kalması nedeniyle telefon görüşmeleri gerçekleştirilemedi. Bursa'da, saat 18.10 itibarıyla kentin büyük bölümüne elektrik verildi. Eskişehir'de, enerji nakil hatlarındaki sorun  nedeniyle aksayan Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin yeniden başladığı  bildirildi. Enerji nakil hatlarındaki sorunun yaklaşık 8,5 saat sonra  giderilmesiyle Eskişehir-Ankara istikametine 18.15'te YHT seferleri başladı.
 
SAAT 20.00'DE HER YERDE ELEKTRİK GELMİŞ OLACAK
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, muhalefetten gelen talep üzerine hükümet adına, elektrik kesintisinin ne zaman sona ereceği konusunda bilgi verdi. Avcı, "Yüzde 85'nde sıkıntı giderildi. Saat 20.00 itibariyle yüzde 100'nde sıkıntı kalmayacak. Elektrik kesintileri sona erecek" dedi.
 
SAAT 19.40... ELEKTRİKLER YENİDEN KESİLDİ
 
Saat 19.40 itibarıyla bazı noktalarda vatandaşlardan elektriklerin yeniden kesildi yönünde mesajlar gelmeye başladı.
İstanbul, İzmir, Trabzon, Bayburt gibi pek çok ildeki bazı semtlerde yaşayan vatandaşlar elektriklerin yeniden gittiği yönünde paylaşımlarda bulundu.
 
SAAT 20.00'DEN İTİBAREN GELMEYE BAŞLADI
 
Saat 20.00'den sonra ise elektriklerin yeniden gelmeye başladığı belirtiliyor. 
 
İZMİR METROSU 8 SAAT SONRA ÇALIŞTI
 
Elektrik kesintisine bağlı olarak hizmet veremeyen İzmir  Metrosu, 8 saat aradan sonra çalışmaya başladı. Türkiye'nin birçok bölgesinde 10.36'da başlayan elektrik kesintisi  nedeniyle aksayan İzmir Metrosu seferleri, kentin bazı bölgelerine enerji  verilmesinden sonra faaliyete geçti.  İzmir Metro AŞ'den alınan bilgiye göre, Fahrettin Altay ve Evka 3  arasındaki metro seferleri düzenli aralıklarla gerçekleştiriliyor. Gediz Elektrik Dağıtım AŞ (Gediz EDAŞ), Alsancak, Konak, Bornova,  Karşıyaka ve Urla ilçelerine elektrik verildiğini, kentin tamamına elektrik  sağlanması için çalışmaların sürdüğünü bildirmişti. 
 
SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
 
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açkılamada ise "81 ilimizde Bakanlığımıza bağlı sağlık  kurumlarında elektrik kesintisi sebebi ile sağlık hizmeti  sunumunda  aksama yaşanmamıştır" denildi. Açıklamada "Sağlık  kurumlarımızda jeneratör ve kesintisiz güç kaynakları devreye sokularak hiçbir  hastamızın tedavi sürecinin etkilenmesine izin verilmemiştir. Yoğun bakım,  hemodiyaliz ve ameliyathane gibi özellikli birimlerde sorun yaşanmaması için  gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Hiçbir sağlık kuruluşumuzda hayati risk  oluşturacak bir durum yaşanmamıştır. Ülke genelinde evlerinde solunum destek  cihazına bağlı olarak tedavi gören hastalarımız, 112 ambulansları ile en yakın  hastanelere nakledilmiştir. Ayrıca 81 ilimizde aşı ve anti serum dağıtımı yaptığımız  soğuk hava depolu araçlarımız, aşı ve anti serumları 8 ile 72 saat (+) 2 - (+) 8  °C'de muhafaza edebilen aşı nakil kaplarımız mevcuttur" bilgisi verildi.

Açıklamada, yine de bütün bu önlemlere rağmen soğuk zincir kırılması  meydana gelirse soğuk zincir kırılması gerçekleşen aşı ve antiserumların  kullanımının durdurulduğu ve imha edildiği hatırlatıldı.

İşte bugün gün boyu yaşananlar...

BÜYÜK ELEKTRİK KESİNTİSİ... İŞTE BUGÜN YAŞANANLAR
 
TÜRKİYE genelinde bu sabah iletim sistemindeki arıza nedeniyle elektrikler kesilince yaşam alt üst oldu. Kent içi ulaşımda metro, tramvay ve tren seferleri yapılamadı, fabrikalarda çarklar durdu, hastanelerde sağlık hizmeti, okullarda eğitim aksadı. Yaklaşık 1.5 saat sonra, arızanın giderildiği yerlere elektrik verilmeye başlandı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin 'sistem arızası' olarak açıkladığı kesintiler saat 10.36.'dan itibaren önce batı illerinde başladı domino taşı gibi bir saat içinde tüm illere yayıldı. Önce tüketimin fazla olduğu, ardından küçük yerleşim merkezlerinde elektrikler kesildi. Saat 11.30'a kadar tüm illerde elektrikler kesildi. 
Ulaşım başta olmak üzere yurt genelinde hayat adeta durdu. Binalarda asansörlerde kalanlar oldu, metroda kalanlar ilk çıkışa kadar yürüdü. Jeneratörü olmayan hastanelerde ameliyatlar yapılamazken, sağlık ve eğitim hizmetleri aksadı. Elektriklerin kesilmesi en çok sanayi kuruluşlarını vurdu. Fabrikalarda çarklar durdu, işletmelerde faaliyetler aksadı. Gümrük kapıları başta olmak üzere jeneratör olan yerlerde hizmetler sürdürüldü.

Son Güncelleme: 12.08.2016 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.