17 Nisan 2017 Pazartesi 14:40
Büyükelçiler, Battalgazi İlçesini Ziyaret Etti !

 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı için Malatya'ya gelen çeşitli ülkelerin Ankara Büyükelçileri ile ekonomi müsteşarları, Battalgazi ilçesinin tarihi ve kültürel varlıklarını gezdi.

Battalgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, fuar için kente gelen Karadağ, Ürdün, Sudan, Lübnan, Kosova ve Makedonya ülkelerinin Ankara Büyükelçileri ile Endonezya, Filistin, Tayvan, Ukrayna ve Moritanya ülkelerinin ekonomi müsteşarları, Battalgazi ilçesinde ilk olarak Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nı gezdi.

Battalgazi ilçesinin zengin bir tarihe ve kültüre sahip olduğunu belirten büyükelçiler ve ekonomi müsteşarları, daha sonra Ulu Cami'yi ziyaret etti. Ulu Cami'nin tarihi hakkında bilgiler alan büyükelçiler ve müsteşarlar, son olarak Türkiye'de ilk kez Battalgazi ilçesinde açılan Eskimalatya Yaşam Müzesi'ni gezdi.

Tarihi Kentler Birliği tarafından Türkiye'de uygulama ödülüne layık görülen Eskimalatya Yaşam Müzesi hakkında bilgiler alan misafirler, müzeyi çok beğendiklerini ifade ederek, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a tarihi eserlerin ayağa kaldırılması ve müzenin hizmete sunulmasından dolayı teşekkür ettiler.

 

Son Güncelleme: 17.04.2017 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.