07 Haziran 2016 Salı 13:48
Büyükşehir Belediyesinin Altyapı Çalışmaları

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesince Pütürge ilçesi Tepehan bölgesinde yeni yol açma, genişletme ve köprü yapım çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başmezra, Üçyaka, Çamlıdere ve Kozluk Mahallelerinin ulaşımını sağlayan 7 kilometrelik grup yolunda yer yer güzergah değişikliği yapıldı. 15 metre genişliğinde açılan yeni yolun büyük bölümünde altyapı çalışmaları tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi grup yolunu bölen Şiro Çayı üzerinde 55 metre uzunluğu, 9 metre genişliği bulunan yeni bir köprü de yapacak.

İhalesi ve yer teslimatı yapılan köprünün temeli temmuz ayı içerisinde atılacak. Bölgenin ulaşım sorununu çözecek köprü ve yol, Nemrut Dağı'na Malatya'dan gideceklere de büyük kolaylıklar sağlayacak.

Pütürge Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kozluk Mahalle Muhtarı Reis Erkuş, ilçeye son 2 yılda önemli hizmetler yapıldığını belirtti.

Erkuş, 10 yılda yapılabilecek işleri Büyükşehir Belediyesinin 2 seneye sığdırdığını aktararak, şunları kaydetti:

"Tepehan bölgesinin en önemli ulaşım sorununu da kökten çözüyor, muhteşem yollar yapıyorlar. 1 milyon liranın üzerinde maliyeti olan bir köprü yapılacak. Geçmişte hastalarımızı kilometrelerce sedye üzerinde getirip götürürdük. Şimdi 5 aracın sığdığı güvenli yollarda yolculuk etmeye hazırlanıyoruz. Çok mutlu ve huzurluyuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Büyükşehir Belediyesinin Altyapı Çalışmaları

Büyükşehir Belediyesinin Altyapı Çalışmaları

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.