19 Haziran 2016 Pazar 17:58
Büyükşehir Fahri Kayahan'da Kanal Projesine Başladı

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeşilyurt ile Çevre yollarını birleştiren 3 kilometre uzunluğundaki Fahri Kayahan Bulvarı'nda suni kanal çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, altyapısı baştan aşağı yenilenen, yağmur suyu drenaj kanalları yapılan Fahri Kayahan Bulvarında üst yapı çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı. Bulvarı ortadan ikiye ayıracak suni kanal projesi, 4 metre genişliğinde olup 70-80 santimetre derinliğinde kademeli bir kanal projesi yapılıyor.

Proje kapsamında kanalın her iki yanına 1,5 metre genişliğinde kaldırımlarda yapılacak. Büyükşehir Belediyesi üstyapı çalışmaları kapsamında yolun her iki yanında 2 geliş 2 gidiş olmak üzere 4 şeritli araç yolu, yolun her 2 tarafından 2 metre genişliğinde cep otoparklar, 1'er metre genişliğinde aydınlatma ve ağaç aksları, 2 metre genişliğinde bisiklet yolları, 2 metre genişliğinde kaldırımların büyük bölümünü tamamlamıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, Fahri Kayahan Bulvarını çok farklı ve güzel bir yapıya kavuşturacaklarını belirtti.

Fahri Kayahan'da bütün altyapı eksikliklerinin giderildiğini aktaran Çakır, şunları kaydetti:

"Kanal projesi buraya ayrı bir hava katacak. Üstyapı çalışmaları kapsamında caddenin farklı noktalarında çalışmalar yapıyoruz. Üstyapı çalışmalarının büyük kısmını tamamladık. Hiç ara vermeden kanal yapımına başlıyoruz. Görsel anlamda biraz farklı yapıda olacak kanalımız buraya ayrı bir renk katacak. Yeni bir alt merkez olacak bölgemizde Büyükşehir Belediyesi olarak birçok çalışma yapıyoruz. Tecde'de çevre düzenleme çalışmalarının yanı sıra kavşak düzenlemeleride yapıyoruz. Nezih mekanların oluşmasında büyük gayret gösteren mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Büyükşehir Fahri Kayahan'da Kanal Projesine Başladı

Büyükşehir Fahri Kayahan'da Kanal Projesine Başladı

Büyükşehir Fahri Kayahan'da Kanal Projesine Başladı

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.