07 Haziran 2017 Çarşamba 22:58
Çaldıran Belediyesinden Sondaj Çalışması

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Çaldıran Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Çaldıran'da sondaj çalışması başlatıldı.

İlçede ilk kez Altıyol Mahallesi merasında yapılan proje kapsamında 98 metre derinlikten temiz su elde edildi.

İlçede bitmek üzere olan hayvancılığın yeniden geliştirilmesinin hedeflendiği çalışma kapsamında elde edilen su, beton oluklarla akıtılarak hayvanların su ihtiyacı karşılanacak.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Tekin Dundar, ilçede geçmiş yıllarda 2 milyon olan hayvan sayısının son dönemlerde 50 bine kadar düştüğünü söyledi.

Proje ile hayvancılığı eski canlılığına kavuşturmak istediklerini aktaran Kaymakam Dundar, şöyle konuştu:

"Altıyol Mahallemizin merasında yapılmasını planladığımız projede tüm çalışmalar yapılarak 98 metrede sondaj vurularak sağlıklı ve temiz su elde edildi. Suyun depolara aktarılmasıyla buradan da betondan yapılacak oluklara aktarılması sağlanarak hayvanların su ihtiyacı sağlanacaktır. Burada enerji ihtiyacının karşılanması için de güneş panelleri kullanılarak suyun depolara aktarılmasını sağlayacağız. Altıyol Mahallemizdeki merada 10 mahalle faydalanarak hayvanlarını otlağa çıkarabilecekler. Ayrıca meranın büyük bir bölümünü ağaçlandırarak damla sulama yöntemiyle de ağaçların sulandırılması sağlanarak hem yeşil alan hem de hayvanların gölgelik alanlarda dinlenmesi elde edilmiş olacak. Projenin üç haftada bitmesini hedefliyoruz."

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 08.06.2017 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.