10 Mayıs 2016 Salı 17:08
Çaldıran'da 'Bilim Ve Teknoloji Fuarı' Düzenlendi

VAN (AA) - Çaldıran Çubuklu İlköğretim okulu tarafından düzenlenen "Bilim ve Teknoloji Fuarı" açıldı.

İran sınıra 1 kilometre uzaklıktaki okulda açılan fuar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başladı.

Okul öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin sonunda sergi açılış kurdelesini kesen Kaymakam Mustafa Mendeş, beraberindeki Çaldıran Tabur Komutanı Yarbay Yunus Emre Işıkoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Ünüvar ile sergiyi gezdi.

Sergi hakkında davetlilere bilgi veren Fen ve Teknoloji öğretmeni Mahmut Çakır, okulda bulunan bilgisayar, telefon şarjı ve bahçe aydınlatmasını sağlayarak, projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Çakır, "Bu bölgede elektrik sıkıntısı süreklilik arz ettiğinden, USB girişli ve tüm elektronik cihazları şarj edilebilme imkanı elde ettik. Yakın zamanda güneş panelleriyle daha yüksek enerji elde etmeyi planlıyoruz. Yapılan TÜBİTAK yarışmalarında Türkiye'de okulumuz iki binlerin arasında. Değişik dallarda otuza yakın proje ile bugün start vermenin mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Davetlilerin, 300 fidanı toprakla buluşturması ile son bulan programa, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atay, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.