11 Mayıs 2016 Çarşamba 13:53
Çaldıran'da 'Kep 2 Projesi' Semineri

VAN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması (KEP 2) Projesi" kapsamında Çaldıran ilçesinde çalışmalara başlandı.

Projenin yürütülmesi kapsamında görevlendirilen ekipler, belirlenen adreslere giderek aileleri ikna emek için görüşmelerini sürdürüyor. Ekipler, çalışmalar sonrasında çeşitli nedenlerle okula devam edemeyen 4 öğrencinin yeniden okula devam etmesini sağladı.

Proje koordinatörü Vedat Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yürütülen yararlı projede yer aldığı için mutlu olduğunu belirterek, "Projemizin amacı kızlarımızı okula tekrar kazandırmak ve toplumda kadının yerini eğitim ile sağlamlaştırmaktır. Kızlarımızın olmadığı bir okulu boynu bükük bir çiçek olarak görüyorum. Kızlarımız okulların lokomotifi durumundadır. Son altı ay içerisinde 4 kızımızı okullarına kavuşturduk." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.