10 Haziran 2016 Cuma 17:58
Çanakkale Şehitlerinden Mehmet Ali Ve Ahmet'in Hikayesi

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği kapsamında Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nda bir program düzenlendi.

Çanakkale Cephesi şehitlerinden Er Mehmet Ali ve Makedonya Cephesi şehitlerinden Er Ahmet'in anısına düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı.

"Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği adı altında başlatılan törenlerin altımışıncısı şehit er Mehmet Ali ve Ahmet için yapıldı. Harbiye Askerî Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nda yapılan tören, sancağın yerini alması ve Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı'na çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende şehit Mehmet Ali ve Ahmet'in yakınlarına onur belgesi ve rozet takdim edildi.

ŞEHİT ER MEHMET ALİ KİMDİR?

Şehit Tembeloğullarından Ahmet oğlu Er Mehmet Ali, Çankırı İli Ilgaz İlçesi Cendere köyünde, Ahmet Bey ve Ayşe Hanım'ın beş oğlundan birisi olarak, 1 Temmuz 1878 tarihinde dünyaya geldi. Çocukluğu ve gençliği ailesinin yanında çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçti. Uzun boylu, ince düşünceli, sevecen, ailesi ve vatanına bağlı biri olarak bilinmekteydi. Askere gitmeden Emine Hanım'la evlenerek Ayşe, Nefise ve Firdevs adında üç kızı oldu. Vatani görevini yerine getirdikten sonra memleketine döndü. Birinci Dünya Savaşı'nın başlamasıyla yeniden silah altına alınarak Çanakkale Cephesine gönderildi. Çanakkale Cephesinde 8 Haziran 1915 tarihinde şehit oldu.

ŞEHİT ER AHMET KİMDİR?

Şehit er Hacıoğulları'ndan Mehmetoğlu Ahmet, Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi Karataş köyünde 1892 tarihinde dünyaya geldi. Mehmet Bey ve Zeynep Hanım'ın beş çocuğundan birisidir. Çocukluk ve gençlik dönemini ailesiyle beraber çiftçilik yaparak geçirdi. Birinci Dünya Savaşı'nın başlamasıyla birlikte silah altına alınarak Makedonya Cephe'sine gönderildi. Makedonya Cephesinde 1916 tarihinde şehit düştü.

Son Güncelleme: 10.06.2016 17:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.