10 Haziran 2016 Cuma 12:53
Cezaevinde Meslek Öğrenip Para Kazanıyorlar

BİTLİS (AA) - Bitlis'te cezaevinde açılan kurslara katılan tutuklu ve hükümlüler, meslek öğrenmenin yanı sıra hazırladıkları ürünlerin satışıyla para kazanıyor.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, Sosyal Destek Programınca finanse edilen "El Ele Güzel Yarınlara Projesi" kapsamında, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlülere, ahşap oymacılığı ile bakır işlemeciliği kursları veriliyor.

Cezaevinde meslek öğrenen tutuklu ve hükümlüler, ürettikleri hediyelik eşyaların satışıyla da gelir elde ediyor.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, bakır işlemeciliği atölyesinde 12 hükümlünün çalışarak, aile bütçelerine katkı sağladığı bildirildi.

Hükümlülere ahşap oymacılığı, bilgisayar, aşçılık, bağlama ve ebru kurslarının da verildiği belirtilen açıklamada, "Hükümlülere 5 saatlik kurs ücreti olarak 10 lira ödenmektedir. Bağlama kursuna katılan kursiyerlere de proje kapsamında 25 bağlama teslim edilmiştir." bilgisi verildi.

Bakır işlemeciliği öğreticisi, hükümlü S.T. ise "Bakırı işleyerek sümen takımı, rahle ve Ahlat kümbeti gibi birçok ürün çıkardık. Ayrıca geçimimizi sağlamak amacıyla burada çalışıyoruz. Haftanın 5 günü hem meslek ediniyoruz hem de kazanç elde ediyoruz. Aylık maaş alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.