12 Eylül 2015 Cumartesi 11:40
Cizre'de Yasak Kalktı, İşte Acı Ayrıntılar !

Sokağa çıkma yasağı kalktı, Cizre'den ilk görüntüler geldi. Çatışmalar sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Mehmet Emin Açık'ın cenazesi hala evde bekliyor.
Radikal'in haberine göre; Cizre'de 9 gün süren sokağa çıkma yasağı ve iletişimin kopmasının ardından bu sabahtan itibaren ilçedeki durum ortaya çıkmaya başladı. En temel hizmetlerden mahrum kalan halkın özellikle sağlık, cenazelerin defnedilmesi sıkıntısı var, sadece bir kaç fırın ve eczane hizmet veriyor.

YASAK KALKTI

Cizre'de sokağa çıkma yasağı bu sabahkaldırıldı. Şehirde çatışmalar nedeniyle defnedilemeyen cenazeler evlerde tutulurken, yaralılara da halen sağlık hizmeti ulaştırılamıyor. Nusaybin, İdil, Silopi ve Şırnak'tan günlerdir yürüyerek Cizre'ye gelmeye çalışanlar da şehir merkezine girebildi.

Şehir merkezinde günlerdir süren çatışmaların izleri her sokakta, evde ve işyerlerinde görülebiliyor. 10 günü bulan çatışma sürecinde hayatını kaybedenlerin cenazesi hâlâ evlerde, yaralılar ise ambulanslar hizmet vermediği için hastaneye gidemiyor, kendi imkanları ile tedavi olmaya çalışıyor.

 

cizrede-yasak-kalkti,-iste-aci-ayrintilar-!.jpg

 

Mehmet Emin Açık dün kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Yasağın kalkmasının arından insanlar hayatını kaybeden ve yaralananların ailelerini ziyaret ediyor.

"BABAM FENALAŞTI AMA AMBULANSI ARAYAMADIK"

Dün akşam çatışmalar sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Mehmet Emin Açık'ın cenazesi halen evde tutuluyor. Babasının ölümüyle ilgili Radikal'e konuşan Şahin Açık, "Babam dün fenalaştı, telefon hattı çalışmadığından ambulansı arayamadık, aracımız olmasına rağmen çatışmalar nedeniyle biz de götüremedik" dedi.

Son Güncelleme: 12.09.2015 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.