17 Haziran 2016 Cuma 16:33
Çoban'dan, Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Ziyaret

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Yeraltı Kaynakları Sektörü İzleme Komitesi Komisyon Başkanı Nusret Çoban, Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti.

Beraberindeki heyetle kurumu ziyaret eden Çoban, Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar'la bir süre makam odasında görüşerek kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çoban, burada yaptığı konuşmada, özellikle vişne mermeri ile meşhur olan kentte mermer işlemeciliğinin çok uzun yıllardan beri var olduğunu belirtti.

Mermer gibi katma değeri yüksek madenlerin daha iyi değerlendirilmesi ve her yönüyle faydalanılması gerektiğini vurgulayan Çoban, hazırda bulunanlara mermer hakkında teknik bilgi verdi.

Aktar ise mermerciliğin Elazığ için en önemli sektörlerden biri olduğunu ifade ederek, bu konuda kurum olarak projeler gerçekleştirmeye çalıştıklarını ve sürekli paydaş kurumlarla istişare halinde olduklarını kaydetti.

Ziyarete, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ve diğer komisyon üyeleri katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.