10 Haziran 2016 Cuma 12:53
'Coca-cola Sporcuları' Euro 2016'da Türk Bayrağını Taşıyacak

İSTANBUL (AA) - Coca-Cola Gelişim Ligleri ve Ücretsiz Spor Okullarından sporcular, Euro 2016'da Türk bayrağını taşıyacak.

Coca-Cola açıklamasına göre, Türkiye Milli Futbol Takımı ile Coca-Cola Gelişim Liglerinin ana sponsoru olarak Türk futbolunun en büyük destekçileri arasında yer alan Coca-Cola, genç sporcuların dünyanın en büyük futbol organizasyonlarından biri olan Euro 2016 heyecanına ortak olmasına olanak sağlıyor.

8 genç sporcu, Coca-Cola'nın desteğiyle Milli Takımın Hırvatistan ve İspanya maçları öncesinde bayrak taşıyıcı olarak görev alacak ve efsane futbolcularla bir araya gelecek.

Coca-Cola'nın sponsorluğunda 20 bine yakın futbolcu yetiştiren Gelişim Liglerinden 4 sporcu, 12 Haziran'da Paris'te gerçekleşecek Türkiye-Hırvatistan maçı öncesinde Coca-Cola'nın desteğiyle Türk bayrağını taşıyacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Genç Milli Takımlar hocaları tarafından teknik, taktik ve futbol yetenekleri gibi kriterler değerlendirilerek seçilen genç futbolcular, Altınordu, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor takımlarının kadrolarında yer alıyor.

17 Haziran'da Nice'te gerçekleşecek Türkiye-İspanya mücadelesi öncesinde ise Türk bayrağını, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından hayata geçirilen Ücretsiz Spor Okullarından 4 öğrenci taşıyacak. Öğrenciler, Coca-Cola'nın desteğiyle Van, Sakarya ve İstanbul Pendik'teki okullardan Fransa'ya bu deneyimi yaşamak için gelecek.


-1984'ten beri UEFA'nın sponsorları arasında


Dünyanın en büyük spor organizasyonlarının en uzun süreli ortağı olan Coca-Cola, 1984 yılından bu yana UEFA'nın sponsorları arasında yer alıyor. Coca-Cola, Türkiye'de 2004 yılından bu yana TFF'nin ve 2008'den beri Coca-Cola Gelişim Liglerinin ana sponsorları arasında bulunuyor.

Coca-Cola ayrıca, Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 1996'da hayata geçirilen ve şimdiye kadar 150 bin öğrenciye ulaşmış Ücretsiz Spor Okulları ile İstanbul, Van, Kocaeli ve Sakarya'da faaliyet gösteren 6 okulda voleybol, basketbol ve atletizm branşlarında eğitimler verilmesine destek oluyor.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.